Ziarul Unirea

Alți bugetari ar urma să beneficieze de majorări salariale de 15%, în urma unei ordonanțe de urgență

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că reprezentanții sindicatelor din ANP au avut, miercuri, o întâlnire cu ministrul Justiţiei în cadrul căreia s-a stabilit ca salariile personalului din penitenciare să fie mărite cu 15% prin ordonanţă de urgenţă.

„Ordonanţa de urgenţă privind mărirea salariilor cu 15% va fi finalizată săptămâna următoare. Am discutat despre statutul poliţistului de penitenciare, ce va fi promovat la începutul lunii septembrie, dar şi despre problema resurselor umane, urmând a fi înaintat un memorandum în Guvern, în septembrie, pentru suplimentarea posturilor”, a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP.

ELIT

Clarificările sunt urmare a întâlnirii pe care au avut-o reprezentanţii sindicatelor, pe 10 august, cu ministrul Justiţiei şi premierul României, în care s-au dezbătut cele trei aspecte.

Mihai Tudose le-a promis sindicaliştilor că majorarea de până la 15% va fi acordată şi personalului din penitenciare şi şi-a dat acordul pentru modificarea „în profunzime” a statutului agenţilor şi ofiţerilor din penitenciare, inclusiv în ceea ce priveşte adoptarea denumirii de „poliţişti de penitenciare”.

Sursa Gandul.info

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419