Rămâi conectat

Actualitate

Alocațiile NU vor putea fi dublate. Florin Cîțu: ,,Va trebui să tăiem de undeva, dacă legea va fi promulgată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, că nu există bani pentru dublarea alocaţiilor, iar în cazul în care legea va fi promulgată va trebui „să tăiem de undeva”, transmite Agerpres.

„Contul sigur este, bani nu sunt. Deci aici mi se pare că avem un precedent periculos în ceea ce se întâmplă în România acum. Prin decizia Curţii s-a diluat la maxim principiul responsabilităţii fiscale. Rolul acelui articol din Constituţie era exact acesta, responsabilizarea fiscală. Eu nu pot să cred că cei care au scris constituţia s-au gândit că vor responsabiliza pe cineva doar dacă pun un cont acolo. Nu mai vorbesc că instrumentul financiar cont în sine nu are niciun fel de relevanţă fără suma respectivă. Sunt mai multe elemente pe care le văd aici, dar în fine, este o decizie a Curţii. Vom vedea atunci. Dacă legea va fi promulgată va trebui să tăiem de undeva poate, să luăm bani ca să putem să creştem alocaţiile, dar eu nu cred că vom ajunge acolo. Vom vedea”, a spus Florin Cîţu, întrebat dacă sunt bani pentru o eventuală dublare a alocaţiilor după retrimiterea legii în Parlament, iar instituţia o va vota în forma actuală şi apoi va fi promulgată.

De asemenea, el a fost întrebat despre o eventuală majorare a pensiilor, dacă pe data de 25 noiembrie Curtea Constituţională va respinge sesizarea Guvernului pe Legea rectificării bugetului votată de Parlament. „O să vedem atunci. Aşteptăm motivarea întâi a deciziei Curţii şi apoi vom lua o decizie”, a afirmat ministrul.

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară, Cîţu a menţionat că „nu prea sunt foarte multe modificării”, fiind la final de an.

„Au apărut câteva elemente noi. Bineînţeles cheltuieli suplimentare pe sănătate, lucruri care au apărut în ultima perioadă şi sunt recalculări ale pensiilor pe formule vechi, cu noua creştere. Sunt ajustări. Dar în rest nu prea sunt foarte multe modificări, sunt la final de an, deci ar trebui ca toată lumea să ştie bugetul”, a mai spus Florin Cîţu.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea