Rămâi conectat

Actualitate

Alocarea a 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de anularea zborurilor Blue Air, aprobată de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alocarea a 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de anularea zborurilor Blue Air, aprobată de Guvern

Alocarea sumei de 5 milioane de lei a fost aprobată de către Guvern, din fondul de rezervă de aflat la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocați pe aeroporturi din străinătate după ce zborurile de companiei Blue Air au fost anulate.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară.

Dan Cărbunaru a precizat că Ministerul Afacerilor Externe este autoritatea care va face demersurile necesare pentru a informa cetăţenii români aflaţi în străinătate şi care solicita asistenţă consulară cu privire la măsurile de repatriere.

De asemenea, Ministerul Transporturilor şi compania Tarom răspund de modul de utilizare a acestor fonduri, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite la fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

‘Premierul a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis să acorde sprijin cetăţenilor români aflaţi în afara ţării şi afectaţi de decizia de suspendare a zborurilor de către compania Blue Air. Premierul a dispus ca toate autorităţile, toate ministerele competente să efectueze demersurile şi să ia toate măsurile legale pentru a recupera sumele datorate de această companie statului român. Şi cheltuielile pe care statul român şi le asumă acum urmează să fie recuperate. Ca atare, bugetul de stat nu trebuie să aibă de suferit din cauza acestei situaţii, dar nici cetăţenii români, care la rândul lor au fost puşi în această situaţie limită, nu trebuie să aibă de suferit’, a adăugat Dan Cărbunaru.

El a amintit că la nivelul MAE există un call-center cu număr de telefon unic la dispoziţia românilor aflaţi în străinătate, unde aceştia pot semnala nevoia de sprijin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea