Rămâi conectat

Curier Județean

All Star Game 2013 la Alba Iulia, un spectacol desăvârşit *”Meciul stelelor” a oferit baschet la superlativ

Publicat

în

Alba Iulia găzduieşte All Star Game 2013, „meciul stelelor” feminine, partida-show ce pune punct celor trei zile în care Cetatea Marii Uniri a  fost, cu adevărat, capitala baschetului feminin. După Final Four-ul Cupei României, întrecere unde CSU Alba Iulia a realizat o performanţă notabilă, prin cucerirea medaliilor de argint acum a venit partida dintre Nord şi Sud, câştigată de prima cu scorul 113-112 (25-23, 42-23, 22-27, 24-39).  CSU Alba Iulia a fost reprezentată de jucătoarele Eniko Tarţa, Amanda Thompson, Ekaterina Abramzon şi antrenorul Miroslav Popov (incluşi în echipa Nordului)!

*Show, spectacol şi distracţie

Punctul de atracţie al fanilor baschetului românesc a bucurat peste 400 de spectatori, încântaţi de spectacolul stelar, oferit cu multă darnicie de vedetele din Liga Naţională. Pe lângă spectacolul baschetbalistic, au existat şi numeroase alte surprize: tradiţonalele concursuri de aruncări de la 3 puncte, dar şi provocări pentru spectatori, printre care şi un concurs de aruncări pentru micuţi (în saci, ajutaţi de jucătoare). „Gruppo Arnsberg” s-a bucurat de aportul a doi toboşari de lux – Claudia Pop şi Amanda Thompson, în vreme ce Gabriela Mărginean şi-a demonstrat solidaritatea cu Sabina prin etalarea mai multor bentiţe tricolore.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au mai fost, spre amuzamentul spectatorilor, echipe din 6 jucătoare, mai multe mingi în teren în acelaşi timp, o formaţie a „Nordului” compusă numai din ardelence (jucătoare de culoare), o mascotă ce a şi înscris, într-un cuvânt – spectacol!

Spectatorii au avut ce vedea miercuri seara, „Slum-dunk”-urile americancelor, pasele spectaculoase ale „autohtonelor” au făcut deliciul publicului în All Star Game-ul varianta românească. Din păcate, la „aruncarea norocoasă” o spectatoare a irosit toate cele 4 şanse de a lua un premiu (1000, 500, 300 şi 200 de euro), alegându-se numai cu o minge. Cele mai bune jucătoare din campionatul intern au dat tot ce au mai bun în singurul meci al sezonului în care rezultatul chiar nu contează. All Star Game-ul se va încheia cu un bal caritabil la care se va licita pentru diferite articole sportive, toate fondurile strânse urmând a fi donate fundaţiei „Maria Beatrice”.

*Gabriela Mărginean – MVP, Jasmine Bailey (Sepsi) – miss All Star Game

Gabriela Mărginean (de la campioana CSM Târgovişte) a fost desemnată MPV-ul ediţiei 2013 a All Star Game, ţinându-se cont şi de prestaţiile internaţionalei în Final Four-ul Cupei României, cu toate că publicul a preferat-o firesc pe Amanda Thompson. Deşi toată lumea se aştepta ca Claudia Pop să fie desemnată prima în topul frumuseţii, în cele din urmă juriul a preferat-o pe Jasmine Bailey (Sepsi).

*Harlem Shake – marca Nord

După ce interpretul de muzică populară Cătălin Haşa a interpretat imnul naţional, s-a dat drumul la spectacol. Şocant, în sens pozitiv a fost momentul oferit de echipierele „Nordului” care într-un time-out s-au mascat şi au început să danseze dezlănţuit, pe deja celebrul moment „Harlem Shake”.

*Majorete, Flaviu şi Ricky

Majoretele de la Şcoala de dans „Chirilă” au delectat spectatorii în pauze, iar cuplul Flaviu şi Ricky s-a simţit bine şi pe parchet nu doar la „Românii au talent”, etalând dansuri ţigăneşti şi nu numai. Pentru a întregi farmecul disputei amicale, adversarele Cursaru şi Ferenczi au avut un duel la nivelul şortului celei de-a doua, ce a ajuns undeva pe la genunchi. Lângă majorete s-a lansat, la un  moment dat şi Katya Abramzon, într-un veritabil cazacioc, iar Monika Broşovszky a dansat din stând în mâini

*Ivanovic a câştigat concursul de trei puncte

Milica Ivanovic (Sepsi Sf. Gheorghe) – cu 12 reuşite din 15 încercări, a câştigat concursul de 3 puncte, fiind urmată de Thompson, Bartee şi Ferenczi – cu câte 11 marcate. Şi spectacolul a continuat indiferent de scor au intrat şi arbitrii la combinaţii cu jucătoarele, Nini s-a bătut cu Fleşeriu în căşti de motociclişti, dar şi în aruncări libere…

*4 reprezentanţi pentru CSU Alba Iulia

Crema baschetului din Romania s-a întâlnit în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” pentru cel mai aşteptat eveniment baschetbalistic al fiecărui an. Cele două selecţionate care au oferit show pe parchet au fost: *Nord (antrenori Dan Fleşeriu, CSM Satu Mare şi Miroslav Popov, CSM Alba Iulia): Annemarie Părău (CSM Satu Mare), Tiffany Brown (Danzio Timişoara), Ramona Eniko Tarţa (CSU ALBA IULIA), Monika Broşovszky-Boriga (ICIM Arad), Chrissy Givens (ICIM Arad), Flavia Ferenczi („U” Cluj Napoca), Ekaterina Abramzon (CSU ALBA IULIA), Alexandra Vlaicu (CSM U Oradea), Carla Bartee (ICIM Arad), Amanda Thompson (CSU ALBA IULIA), Shanika Freeman (CSM Satu Mare), Kari Laplante (ICIM Arad), Kemile Johnson (Nova Vita), lipseşte din motive medicale Cristina Cutaş (ICIM Arad);

*Sud (Florin Nini, CSM Târgovişte şi Deri Csaba, Sepsi Sf. Gheorghe): Matee Ajavon (CSM Târgovişte), Florina Diaconu (Rapid), Gabriela Cursaru (Olimpia Braşov), Milica Ivanovoic (Sepsi Sf. Gheorghe), Jasmine Bailey (Sepsi), Gabriela Mărginean (CSM Târgovişte), Claudia Pop (CSM Târgovişte), Ashley Arlen (CSBT Alexandria), Jilian Robbins (CSM Târgovişte), Emina Demirovic (Sportul Studenţesc), Mekia Valentine (Sepsi), Ksenia Tikhonencko (CSM Târgovişte), a absentat Ancuţa Stoenescu (accidentată, CSM Târgovişte).

În cadrul All Star Game-ului din acest an, în cele două selecţionate, Nord şi Sud, se regăsesc nu mai puţin de nouă sportive şi doi antrenori, care au luat parte la ”meciul stelelor” şi sezonul precedent, dar şi 17 sportive şi trei tehnicieni care au fost prezenţi în această perioadă la Alba Iulia şi cu ocazia Final Four-ului Cupei României. Astfel, în ceea ce priveşte jucătoarele care se află pentru cel de-al doilea an consecutiv la Alba Iulia la All Star Game se numără Tiffany Brown (BCM Danzio Timişoara), Eniko Laza (CSU Alba Iulia), Flavia Ferenczi (Univ. Cluj-Napoca), Claudia Pop (CSM Târgovişte), Katya Abramzon (CSU Alba Iulia), Gabriela Cursaru (Olimpia Braşov), Florina Diaconu (Rapid Bucureşti), Chrissy Givens (ICIM Arad) și Carla Bartee (ICIM Arad). Referitor la sportivele prezente atât la All Star Game, cât şi la Final Four-ul Cupei României de la Alba Iulia, acestea reprezintă mai mult de jumătate din numărul total de jucătoare din selecţionatele Nord şi Sud.

Este vorba despre cinci sportive de la CSM Târgovişte (Matee Ajavon, Gabriela Mărginean, Claudia Pop, Jillian Robbinn şi Ksenia Tikhonenko), patru de la ICIM Arad (Monika Brosovszky-Boriga, Chrissy Givens, Carla Bartee, Kari Laplante), respectiv câte trei de la CSU Alba Iulia (Eniko Laza, Katya Abramzon şi Amanda Thompson) şi Sepsi-SIC Sf. Gheorghe (Milica Ivanovic, Jasmine Bailey şi Mekia Valentine). Acestora li se alătură şi trei antrenori, Florin Nini (CSM Târgovişte), Deri Csaba (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe) și Miroslav Popov (CSU Alba Iulia), tehnicieni care sunt angrenaţi în ambele evenimente.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

Publicat

în

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

„Sebi a participat la misiunea de salvare a celor doi copii căzuți în zona Râpei Roșii. Extragerea acestora a putut fii făcută doar prin trolierea de către elicopterul SMURD.

Acesta nu a ezitat nici măcar o secundă în a pune în aplicare toate abilitățile pe care le-a dobândit de-a lungul anilor, iar prin reacția imediată și coordonarea eficientă a forțelor venite în sprijin, s-a reușit identificarea și extragerea în siguranţă a copiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mihai, câștigător al titlului de Cel Mai Puternic Pompier in anul 2019, iar de curând a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului, la categoria + 100 kilograme, devenind astfel campion naţional la judo la Campionatul organizat de Ministerul Afacerilor de Interne.

De menționat este faptul că, până la momentul de față acesta mai are în palmares medalii de aur, argint şi bronz câștigate la Campinatul Național de Judo, cât și rezultate remarcabile la competițiile ,,Cel mai puternic pompier” din Polonia, Austria, Ungaria și Germania.

Celor doi le-au fost aduse mulțumiri de către comanda inspectoratului pentru performanțele remarcabile la diferite competiții, dar și pentru devotamentul, profesionalismul și dedicarea de care aceștia dau dovadă în fiecare zi!

Felicitări încă o dată!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

Publicat

în

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

În cea de-a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line.

Polițiștii le-au oferit explicații tinerilor legate de tipurile de fraude informatice: phishing-ul prin email, care este un mesaj electronic trimis către sute sau mii de destinatari, pretinzând a fi din partea unei surse legitime – prieten, instituție, magazine virtuale, phishing-ul prin telefon, care este o modalitate prin care o persoana pretinde că sună din partea unei surse de încredere cum ar fi banca, membru al familiei, autoritate și, apelând la tehnici de inginerie socială, solicită informații confidențiale cum sunt adresa, nume complet, datele părinților, fraudele pe platforme market place și alte subiecte de interes privind siguranța pe internet .

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au prezentat și consecințele acestor fraude informatice, făcând totodată o serie de recomandări în vederea prevenirii implicării în diferite situații de victimizare, cum ar fi:

– să nu deschidă link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate,
– să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate),
– să utilizeze parole puternice ( o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.

Ieri, 25 mai, activitățile au vizat prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.

Atât copiii aflați în centre de plasament din județ cât și sute de elevi care învață în unități de învățământ, au fost sfătuiți să nu plece de acasă fără înștiințarea părinților sau a tutorelui, să nu se încreadă în persoane necunoscute și să nu dea curs solicitării unor persoane străine de a-i însoți, indiferent de motivul invocat de acestea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Publicat

în

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat recent un apel la donare. Necesitatea de sânge a Spitalului Județean și a pacienților internați depășește cantitatea de sânge colectat de la cetățeni ce aleg să doneze.

Astfel, mai mulți elevi de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au dat dovadă de spirit social și responsabilitate civică răspunzând pozitiv la APEL, pentru semenii în nevoie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au transmis mulțumiri publice, atât elevilor de la Colegiul Militar, cât și tuturor persoanelor ce au înțeles, în urma apelului, că sângele, la ora actuală, nu are înlocuitor, iar singura modalitate prin care poate fi asigurat necesarul de multe ori vital și componentele din spitale este aceea de a dona.

„Mulțumim elevilor de la Colegiul Militar , de asemenea tuturor persoanelor care au răspuns cu promptitudine solicitării noastre de a dona sânge.” au transmis reprezentații CTS Alba, reiterând invitația către alte persoane: „Vă așteptăm în continuare la donare!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare