Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL: “Propunerea mea, prin care plata indemnizației pentru concediile medicale trece integral în sarcina statului, a fost adoptată tacit de Senat!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL: “Propunerea mea, prin care plata indemnizației pentru concediile medicale trece integral în sarcina statului, a fost adoptată tacit de Senat!”

În urmă cu câteva luni, am formulat o propunere legislativă prin care angajatorii să nu mai fie nevoiți să suporte plata indemnizației pentru primele 5 zile de concediu medical al angajaților.

Rațiunea inițiativei preluată și depusă de colegii mei, deputații Mara Mareș și Robert Sighiartău, a fost eliminarea dublei impuneri pentru angajatorii din România care astăzi sunt nevoiți să plătească și contribuții la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) și indemnizația pentru primele 5 zile de concediu medical al angajaților.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul nostru, adoptat tacit de Senat, prevede trecerea integrală a plății indemnizației pentru concediile medicale în sarcina statului, așa cum este normal, mai exact, din contribuția pe care angajatorii o plătesc deja pentru acestea la FNUASS.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Inițiativa legislativă va merge la Camera Deputaților, for decizional în materie, unde am convingerea că va fi adoptată și va deveni lege.

Mă bucur că s-a făcut un prim pas pentru normalizarea cadrului legislativ în care mediul privat își desfășoară activitatea și astfel, vom putea ușura povara pe care statul o pune astăzi pe umerii antreprenorilor.

Asigur toți oamenii de afaceri că voi continua să lupt, în activitatea mea, pentru a crea condiții normale pentru funcționarea corectă și optimă a motorului economiei românești.

Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL România

Facebook Twitter Google+ YouTube