Alimente pentru cugirenii defavorizaţi

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cugir a demarat acţiunea de distribuire a alimentelor provenite din stocurile de intervenţie comunitare. Peste 1800 de cugireni beneficiază fiecare de câte 14 kg făină, 10 kg făină de mălai, 2 kg paste făinoase, 1 kg biscuiţi, 1 kg orez, 1,5 kg lapte praf. Până în momentul de faţă o treime dintre cei îndreptăţiţi şi-au ridicat deja produsele, cei mai interesaţi dovedindu-se beneficiarii de ajutor social şi persoanele cu handicap. Nu acelaşi lucru se poate spune despre şomeri care au venit în număr destul de mic în prima săptămână.
Pentru a elimina unele neplăceri şi disfuncţionalităţi, SPAS Cugir a stabilit patru centre de distribuire, pentru fiecare categorie de beneficiari. Astfel, la sediul Băii Sociale sunt împărţite alimentele pentru beneficiarii de venit minim garantat si pentru pensionarii sistemului public de pensii a căror venit este sub 400 lei/lună. Persoanele cu handicap grav şi accentuat îşi pot ridica produsele de la garajul din spatele Primăriei din strada I. L. Caragiale nr 1, iar şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, de la remiza de pompieri din str. Viitorului. Persoanele cu domiciliul în localitatea Vinerea trebuie să se prezinte la Centrul Multifuncţional din str. Morilor, nr.5.
Pentru ridicarea alimentelor beneficiarii trebuie să se prezinte personal cu buletinul de identitate/cartea de identitate în original şi acte doveditoare ale categoriei din care aparţin, respectiv copie a ultimului cupon de pensie, copie carnet de şomer vizat la zi, copie certificat de încadrare în grad de handicap (accentuat sau grav) valabil. (N.I.T.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Cristi 14 septembrie 2011 at 22:45

Da, si stiti ce fac peurma cu produsele?Le vand.Mergeti la Baia Sociala sa vedeti 1,5 ron punga de malai 3 ron punga de orez.Merg tiganii cu portbagajele pline de orez si faina si le vand prin Hunedoara.Deci continuati si ajutatii!

Comentariile sunt oprite