Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Alexia Mărginean, campioană națională la tenis, Under 16 | Al 10-lea titlul adjudecat de sportiva din Aiud

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexia Iulia Mărginean, sportivă originară din Aiud, a câștigat Campionatul Național Individual de Vară Under 16, impunându-se în finala turneului de simplu feminin.

În ultimul act tenismena din Alba, legitimată la Arse Sport Club București, a învins-o pe Diana Ioana Simionescu (cap de serie nr. 2, ACS Juniori Pro Tennis), scor 6-1, 6-4. Competiția a fost organizată de Federația Română de Tenis la Centrul Național de Tenis din București. Pe tabloul principal, Alexia nu s-a regăsit în postura primilor 8 capi de serie, dar asta nu a împiedicat-o să câștige medalia de aur. Drumul spre victorie a cuprins 5 partide adjudecate, în ordine: un dublu 6-0 cu Alice Nicole Petrache (Dinamo); 6-2, 6-4 cu Catrinel Onciulescu (Dinamo, favorita nr. 8); 2-6, 6-3, 6-1 cu Maria Eliza Teodorescu (LPS “Mircea Eliade” București, favorita nr. 3) – în sferturi; 6-3, 3-6, 6-4 cu Sofia Maria Bărbulescu (AS Club Politehnica București) – în semifinale, plus ultimul act.

Alexia Iulia Mărginean a împlinit 16 ani în 16 mai și revine în prim-plan după o perioadă mai puțin fericită. Anul 2020 a fost unul dificil din pricina pandemiei, cât și a unei accidentări serioase la umăr, ce a cauzat o indisponibilitate de 7 luni, cu o recuperare anevoioasă, iar în 2021 s-a concentrat pe activitatea școlară. Legitimată în trceut la TC Sun Alba Iulia și Dinamo București, jucătoarea de mare perspectivă și-a revenit și speră la performanță, după cucerirea celui de-al 10-lea titlu național.

Back in business! Mulțumesc echipei care mi-a redat încrederea în mine, antrenori Florian Arsenescu și Sebastian Erimicioiu, Adrian Moroianu mental coach, Radu Pătrușca și Lucian Nicolescu preparatori fizici”, a transmis Alexia.

Foto: FRT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea