Rămâi conectat

Curier Județean

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba: „Este necesară creșterea capacității spitalelor, din județ, și ATI pentru formele grave de COVID-19”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a anunțat prin intermediul paginii de socializare, faptul că, împreună cu Sorin Bumb, au căzut de acord pentru necesitatea creșterii capacității spitalelor și ATI pentru persoanele infectate cu COVID-19. Directorul a mai primit asigurarea că finanțarea va continua pentru ca numărul mare de teste prelucrate să rămână neschimbat.

Ca urmarea a situației epidemiologice cu care ne confruntăm în ultimele săptămâni, am avut o serie de întâlniri de lucru, cu mai multe oficialități, pentru a găsi cele mai bune variante de a sprijini sistemul sanitar la nivelul județului Alba.

În cadrul mai multor discuții, purtate în ultimele zile cu domnul deputat Sorin Bumb, am căzut de acord asupra faptului că este necesară creșterea capacității spitalelor din județ de a primi bolnavi COVID – 19, precum și asupra faptului că trebuie crescută capacitatea ATI destinată formelor grave de Sars-Cov-2.

Ne dorim să fim pregătiți, chiar dacă ne dorim să nu fim puși în situația de a avea nevoie de aceste extra capacități medicale.

Domnul Sorin Bumb, și îi mulțumesc pentru acest fapt, m-a asigurat că județul Alba va primi finanțarea necesară continuării procesului intens de testare RT PCR în laboratoarele DSP și SJU Alba Iulia, precum și de faptul că vor exista resursele necesare pentru tratamentul tuturor pacienților, atât cei covid cât și noncovid, care apelează la serviciile sistemului public sanitar.

Nu în ultimul rând, ca urmare a discuțiilor purtate cu domnia sa, am decis să intensificăm implicarea personalului din primării în susținerea anchetelor epidemiologice, identificarea eventualelor focare și acțiunea rapidă în respectivele zone fiind cea mai eficientă formă de luptă împotriva virusului.

Fac, de asemenea, un apel la toți cetățenii să poarte mască și să respecte cu strictețe regulile de igienă și distanțare socială. Suntem cu toții implicați în această luptă cu virusul și doar împreună vom putea ieși cu bine din această pandemie”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, pe pagina sa de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea