Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alexandru Rafila va fi propunerea PSD de premier. Marcel Ciolacu: ,,Venim în fața românilor cu o propunere decentă, reală, valoroasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marcel Ciolacu a anunțat joi seara că PSD îl propune pe Alexandru Rafila premier fie pentru un guvern minoritar, fie de uniune națională. Alexandru Rafila nu va fi prezent luni la consultările de la Palatul Cotroceni pentru că e în continuare în izolare, după ce soția sa a fost confirmată cu COVID.

Propunerea ca Alexandru Rafila să fie propus premier de PSD a fost validată în Consiliul Politic al partidului.

„Venim în fața românilor cu o popunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Am văzut și propunerea PNL și agreată de președintele Iohannis în persoana dlui Cîțu, groparul economiei românești. Criteriile care au cântărit cel mai mult au fost de om de partid și om obedient președintelui. Este cazul ca președintele, PNL și USR să recunoască că au pierdut alegerile și să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a susținut că cel mai corect din partea președintelui ar fi ori să accepte un guvern minoritar PSD condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune națională în care partidul care a câștigat alegerile să propună premierul, tot pe Rafila.

Liderul PSD a precizat că Alexandru Rafila este în continuare în izolare și nu va fi luni la Cotroceni, dar că nu știe dacă rezultatul acestuia la testul COVID este pozitiv.

„N-am comunicat cu domnia sa astăzi să știu care e rezultatul testului. (…) Îi urez sănătate și sper să gestioneze cât mai bine. Soția e confirmată pozitiv și cel puțin ieri erau toate lucrurile în regulă”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a spus că le va scrie liderilor europeni din familia socialiștilor:

„Mă aștept ca toți liderii europeni și toate cancelariile și toți ambasadorii să știe adevărul și ce se întâmplă în România. Avem și un raport OSCE care critică în termeni duri implicarea dlui Iohannis în campanie”.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea