Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alexandru Rafila: „Școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Rafila: „Școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați”

Profesorul Alexandru Rafila a spus vineri seara la Digi24 că școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Astfel s-ar atinge două obiective în opinia medicului – unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România. „Dacă marea majoritate a părinților și adulților cu care trăiește împreună copilul sunt vaccinați, riscul de transmitere în școală, posibilitatea de transmitere în școală va fi foarte, foarte mică”, a adăugat medicul.

„A fost astăzi ședința asta la Guvern legată de reînceperea școlilor și s-a discutat foarte mult. Copiii vaccinați, nevaccinați… sunt avantajați, dezavantajați… Eu sper să nu se întâmple lucrul ăsta, nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinați și nevaccinați, mai ales că până la vârsta de 12 ani în mod evident ei nu se pot vaccina, chiar dacă părinții lor ar dori acest lucru”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Rafila: Vreți să aveți o siguranță în ceea ce privește copilul vostru la școală? Încercați voi să vă vaccinați, ca să-l protejați

„Cred că mesajul pe care trebuie să îl transmitem este următorul: școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Asta este de fapt protecția maximă și responsabilitatea pe care o poate oferi părintele, copilului său când merge la școală. Pentru că dacă marea majoritate a părinților și adulților cu care trăiește împreună copilul sunt vaccinați, riscul de transmitere în școală, posibilitatea de transmitere în școală va fi foarte, foarte mică”, a adăugat medicul.

„Cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor. Vreți să aveți o siguranță în ceea ce privește copilul vostru la școală? Încercați voi să vă vaccinați, ca să-l protejați. Și în felul ăsta cred că am atinge două obiective – unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România. Ambele obiective cred că sunt rezonabile și este de dorit să se întâmple”, a conchis Rafila.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea