Alexandru Rafila: ,,Măsura carantinării va fi necesară pentru a stopa răspândirea COVID-19 și a evita un nou lockdown”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Alexandru Rafila, repezentantul țării la OMS susține că măsura carantinării va fi necesară pentru a stopa răspândirea COVID-19, întrucât intensitatea situației a atins un nivel critic.

“Din păcate, când lucrurile ajung la o anumită intensitate și la un anumit nivel al transmiterii și este pusă în pericol capacitatea de primire a persoanelor în sistemul spitalicesc, într-adevăr (n.r. – carantinarea), este singura soluție”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis susţine că în România nu este nevoie de un lockdown, iar în ţara noastră pandemia a fost gestionată bine.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Vedeți că aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate pandemia a fost gestionată la noi bine.

Noi nu ne dorim să luăm măsuri drastice. De aceea le spun de fiecare dată și autorităților și românilor că trebuie să facem tot ce este posibil pentru combaterea acestei epidemii, prin distanțare, prin mască.

Deocamdată, situația nu ne duce la carantină sau lockdown.” a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Palatul Cotroceni.

Sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419