Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Alexandru Pereș: Fabrica de Arme din Cugir a trimis în concediu forțat 800 de angajați. Management defectuos a lui Mircea Trifan

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Alexandru Peres06La începutul acestei săptămâni, peste 800 de angajați de la Fabrica de Arme din Cugir au intrat în ”concediu forțat”, iar potrivit senatorului Alexandru Pereș aceștia vor sta acasă pentru două săptămâni din cauza unui ”management neperformant al directorului general al fabricii, domnul inginer Mircea Trifan”.

Deși a răspuns că nu e voie ca fabrica să se închidă și nu știe dacă acest lucru se va întâmpla, senatorul s-a arătat destul de îngrijorat asupra viitorului angajaților, iar concedierea este deocamdată pentru câteva săptămâni.

Senatorul a găsit și o explicație. ”Sigur se pune întrebarea de ce am ajuns în situația asta. Păi când prețul pe produs al fabricii de arme a fost negociat în sus cu partenerul American. În situația in care s-au mai angajat aproximativ 150 de oameni, când am avut încă 2,2 milioane de lei pierdere, pe lângă pierderea care am avut-o dinaintea preluării domnului  director Trifan. Asta înseamnă management defectuos, care a dus la stoparea contractului și trimiterea în concediu forțat a întregii garnituri”

În 2012 au fost 679 de angajați, o cifră de afaceri de 40.412.422 lei, profitul a fost în minus 7.829.619 lei, iar în 2013 numărul de angajați a urcat la 819, cifra de afaceri a scăzut la 40.367.445, iar profitul este cu peste 10 milioane în minus, conform acestuia.

La Cugir mai există o altă fabrică, Uzina Mecanică Cugir, care are un director liberal, iar dacă la conducerea acesteia va ajunge Trifan, și acolo ar putea fi probleme, conform senatorului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea