Ziarul Unirea

Alexandru Pereş: Chiulul personal şi chiulul de partid!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

După ce a reuşit să exporte cu succes DOAR vrajba de pe scena politică din ţară în Parlamentul European – audienţa demersului s-a apropiat de zero –  Opoziţia comite un alt act original de sfidare, de data aceasta a propriului electorat: greva parlamentară. A te erija în mandatar al mulţimii protestatare, când în Piaţa Universităţii liderii social-democraţi şi liberali au fost huiduiţi copios şi alungaţi, este un gest de făţărnicie fără seamăn. Ce soi de „regres al democraţiei”, ce dictatură poate exista într-o ţară unde preşedintele şi primul ministru pot fi înjuraţi bezmetic fără ca cei care o fac să suporte vreo consecinţă?! Dl. Crin Antonescu s-a săturat să fie criticat în presă pentru apariţiile sale mai mult întâmplătoare în băncile Parlamentului (nu şi la semnarea statului de plată) şi a decis să oficializeze chiulul personal propunându-l  şi ridicându-l la rang de chiul al întregului partid. Iar cum nici Victor Ponta nu se simţea prea bine la acest capitol, chiulul PNL,  proaspăt botezat „grevă parlamentară”  a devenit  chiulul USL. Pe bani plătiţi de cetăţeni.
Oricare dintre votanţii PNL sau PSD le-ar putea explica aleşilor că războaiele se poartă pe câmpul de luptă, nu fugind de acolo în spatele frontului. Nu îţi iei jucăriile şi pleci, tocmai când coaliţia de la guvernare ţi-a transmis onest  invitaţia publică de a căuta împreună cele mai bune soluţii de stabilitate economică şi socială! Politicul, respectiv politicianul, nu face grevă. Este profund imoral să proclami grevă parlamentară, dar să-ţi păstrezi, pentru că tu decizi, tu eşti legiuitorul, toate îndemnizaţiile mai puţin cei 50 lei pe zi când semnezi condica la locul de muncă. Minerii din Valea Jiului ne-au dat miercuri un exemplu de etică muncitorească când au intrat în grevă spontană: unii au rămas în subteran, o parte în sălile de pontaj iar alţii s-au îndreptat spre Petroşani. De ce nu se închid parlamentarii USL în Parlament să caute modalităţi credibile de rezolvare a problemelor cu care se confruntă România?  În Parlamentul slovac 17 deputaţi şi-au exprimat nemulţumirea scoţându-şi hainele în cadrul unei campanii împotriva imunităţii parlamentare. Ferească Dumnezeu! nu vreau să-i văd pe mai-marii USL fără îmbrăcăminte, doresc doar să subliniez că există şi forme inteligente de protest. Nu dintre cele plătite de cetăţenii pe care îi abandonezi, deşi te-au trimis acolo să le susţii interesele. Un exemplu interesant a oferit în anul 2000 deputatul PNL Şerban Rădulescu-Zoner. Acesta a declarat grevă parlamentară dar a rămas la locul său de muncă şi chiar a dormit acolo. Nu vreau să încurajez dormitul în Parlament şi pe timpul nopţii. Ziua, observă deseori presa, dorm destui…
Mulţi români au asistat, sunt convins, cu amuzament – internetul face posibil accesul la orice informaţie – la declaraţiile televizate, hilare ale domnului Crin Antonescu. Acesta a afirmat lacrimogen că se va împrumuta pe la rude şi prieteni pentru a supravieţui în lipsa îndemnizaţiei, singura sa sursă de venit. Apoi, conştientizând probabil un posibil oprobiu public, l-a imitat pe Victor Ponta şi a indicat parlamentarilor PNL să doneze cui vor vrea (soţiei?!, prietenilor?!) indemnizaţiile primite pe perioada grevei. Nu a explicat cine verifică „donaţiile”. De un patetism ridicol, comportamentul preşedintelui PNL! Dacă cineva ar avea curiozitatea să verifice declaraţia de avere a lui Crin Antonescu ar descoperi uimit că acesta are 271.184 euro în conturi la BRD (în ţară)  şi în Belgia, plus vreo 60.000 lei si 4400 dolari. Soţia sa, Adina Ioana Vălean, europarlamentar, pe lângă cei circa 9000 euro salariu lunar a mai încasat anul trecut peste  90.000 euro remuneraţie pentru consultanţă în cadrul firmei „Finite Assets LTD”, 63.883 euro pentru transport în Belgia şi alţi 33.140 euro diurnă. Săracul om bogat, cum se sacrifică el de dragul convingerilor sale politice! Acesta e preşedintele PNL, a cărui poziţie justiţiară cutremură televizoarele. Nu vreau să insinuez că averea nu a fost câştigată cinstit. Nici domnul Victor Ponta nu are nevoie să se împrumute decât eventual de la soţie (probabil după ce îi donează îndemnizaţia de parlamentar). Daciana Sârbu este şi ea deputat în Parlamentul European iar veniturile sale sunt substanţiale. În aceste condiţii este uşor să ceri sacrificii colegilor de partid, unii dintre ei mai sărăcuţi şi cu rate la bancă. USL a găsit „inteligent” o scuză aburitoare să înceapă campania electorală. Nu merg în Parlament pentru că sunt în grevă, merg „în teritoriu”. În timp ce colegii de la Putere rămân să rezolve treburile ţării. Curat murdar, nene Iancule!

Alexandru Pereş, senator de Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Mihai 6 februarie 2012 at 16:41

Pai bine nea Peres , ce intelegi d-neata prin democratie?Banuiesc ca ai ceva idei despre, nu degeaba ai ajuns senator.Si ce daca presedintele si primul ministru sunt injurati de protestatari? Ei rabda toate abuzirile facute de voi, si le-a ajuns cutitul la os.Protestatarii sunt cei care v-au ales sa le reprezentati interesele, si ce-ati facut voi? I-ati abandonat.Ceea ce propui , adica dormitul in Parlament si pe timp de noapte : Doamne fereste . Atunci parlamentari vor cere drepturi pentru munca de noapte si dupa Codul Muncii se plateste 100 %. Este destul ca dorm ziua, si sunt platiti. Ajunge. Noaptea sa doarma in paturile lor, si asa diurna si cazarile pentru voi sunt scumpe si se platesc din sudoarea poporului roman.Nu-l mai denigra pe Crin Antonescu si pe altii, cu micile lor averi, mai bine spune cate averi ai strans tu si sotia ta ” regina operatiilor estetice ” in scurta ta cariera parlamentara ? Poate ai si tu nevoie de ceva imprumuturi pentru a avea cu ce-ti plati intretinerea si cheltuielile de zi cu zi.Daca esti stramtorat , nu-ti fie jena, apeleaza la Halvita , ca te scoate din necaz.

gogu 6 februarie 2012 at 19:53

ia uite cine ne da lectii de democratie, fiul tov Sandor Peres prim tortionarul securitatii Cluj! ai invatat democratia din familie, ca altfel nu-mi explic cum mai ai tupeul sa vorbesti!
si inca o chestie, sumele alea le iau toti europarlamentarii, inclusiv analfabeta de EBA care silabiseste pe 9000 de euro in parlamentul european.

popa marcel 6 februarie 2012 at 19:59

esti egal cu zero domnule peres esti de 20 de ani in politica si inca nu vezi in ce hal a ajuns tara .stiti numai sa atacati partea adversa .de la un comunist ca tine nu avem la ce sa ne asteptam. in ani 90 nu am avut nici o datorie acum am ajuns datori vinduti de bine ce conduceti tara ,de tea-r duce dricu din parlament ca oricum esti in plus acolo.

Psiho 6 februarie 2012 at 20:17

Doresc PDL-ului soarta PCR-ului. Chiar si mai mult.

Pro Verb 7 februarie 2012 at 8:44

Doamne nu ne lasa! Psiho, PCR a guvernat peste 40 de ani…!

Daniel 7 februarie 2012 at 9:28

Din cele 5 postari, 3 sunt ale lui florin roman…ha ha ha… Si sa mai crezi ca e ,,vocea poporului,, in aceste comentarii?!?

Daniel 7 februarie 2012 at 9:41

Administrator, ma repet? si unde e mesajul-duplicat ca nu-l vad postat???

Pro Verb 7 februarie 2012 at 16:31

Daniele, nu ne spui si noua care sunt cele 3 di 5…?

Comentariile sunt oprite