Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Alexandru Pereș: Alba Iulia nu corespunde pretențiilor electorale ale PSD!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o recentă conferință de presă, domnul deputat Ioan Dîrzu a oferit încă odată măsura partizanatului său politic, susținut subțirel de argumente lipsite de substanță. Spre deosebire de cetățenii municipiului și nu numai, domnul Dîrzu pare să ignore cu desăvârșire realizările urbanistice de excepție, impresionante ale administrației locale, reproșând edilului că Alba Iulia nu are o… sală polivalentă cu o capacitate de 1500 locuri.

Avem doar o singură explicație pentru „nodul în papură” gestat de liderul local al PSD: accesul de grandomanie devenit contagios al premierului Victor Ponta. Românii au aflat că președintele PSD a decis ca viitorul Congres al partidului să se desfășoare în data de 20 septembrie, pe Arena Națională cu o capacitate extinsă de 70.000 locuri, dată care este totodată…ziua sa de naștere (Victor Ponta împlinește 42 ani, îi spunem și noi LA MULȚI ANI!), dorind să fie ovaționat de miile de membri prezenți la congres, cum îi plăcea unui predecesor al său în doctrină, înlăturat în decembrie 1989.

Președintele PSD Alba, domnul Ioan Dârzu, speră ca festivitățile legate de asaltul electoral asupra Transilvaniei să se desfășoare sub organizarea filialei partidului condus de domnia sa, iar sălile Casei de Cultură a Sindicatelor sau a Studenților, ba chiar Stadionul  Municipal, i se par neîncăpătoare pentru apetitul său propagandistic. După ce PSD a confiscat speranțele românilor de a trăi mai bine și a dat cu ele de pământ de când se află la guvernare, acum vrea să confiște electoral și realitatea. Nu o să reușească într-un județ unde, se plânge constant domnia sa la București, administrația e portocalie prin sufragiul cetățenilor.

Aș folosi prilejul de a-i aminti domnului Dârzu de Cetatea complet restaurată cu bani europeni, considerată de experți și turiști o adevărată bijuterie arhitecturală medievală; poate va dori să se relaxeze în Parcul Dentrologic al Alba Iuliei sau zona de agrement aferentă, cu amenajări complexe, cu alei pietonale, piste pentru biciclete, spații de joacă pentru copii, locuri pentru relaxare, etc. Îmi permit să-i sugerez acest loc de promenadă extrem de apreciat de cetățeni, poate mai uită de insuccesul electoral local al PSD și de prăbușirea doctrinei, respectiv a guvernelor socialiste din întreaga Europă (ultimul exemplu, de nici o săptămână, în Franța).

Întreaga urbe și-a schimbat fundamental înfățișarea: dincolo de finalizarea, în sfârșit a Bazinului Olimpic, încântă ochiul străzile asfaltate, mărginite de arbori ornamentali proaspăt plantați, inclusiv în cartiere; conductele de canalizare, apă și gaz au fost aproape în totalitate schimbate și extinse pe aproape toată suprafața municipiului. Desigur, toate aceste realizări sunt minore, consideră deputatul PSD, față de …lipsa unei săli polivalente. Îl asigurăm, însă, că este în Programul nostru, al Alianței Creștin Liberale, ca în viitorul apropiat, municipiul Alba Iulia să dețină și un astfel de obiectiv.

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea