Alexandru Boloage (Revolution Academy Alba), bronz la Campionatelele Balcanice! Performanță deosebită la debut

Din postura de debutant, Alexandru Boloage (Revolution Academy Alba) a reușit să cucerească medalia de bronz în cadrul recentelor Campionatelor Balcanice de taekwondo WT ce s-au desfășurat în Bulgaria, la Samokov.

În limitele categoriei -33 de kilograme, Alexandru Dorin Boloage a învins în “16-imi pe reprezentantul țării gazdă (scor 29-9), iar în optimi a trecut, după mare luptă de un sportiv din Albania (după un egal 15-15, a reușit, la “punctul de aur”, o lovitură la cap). Drumul său s-a oprit în semifinale, din pricina lipsei de experiență, iarăși egalitate (16-16) cu un competitor din Grecia, dar penalizare la punctul de aur, Alexandru fiind la un pas să pătrundă în finală.

Și celălalt reprezentant al Revolution Academy, Eduardo Călin Cetean a ajuns în sferturile de finală ale categoriei – 27 kilograme, fiind eliminat de campionul Bulgariei. “În lipsa echipamentelor electronice de antrenament, ce trec de 8000 de euro, necesare pentru a face performanță, ne mândrim cu această medalie de bronz și continuăm să ne antrenăm pentru a scoate și alți campioni, atât la Alba Iulia, cât și la Sebeș”, a transmis antrenorul Alin Moldovan (Revolution Academy Alba), 2 Dan.

Cei doi juniori mici, sportivi în vârstă de 11 ani, debutanți la o competiție de asemenea nivel, au fost incluși în delegația României după ce au avut performanțe de apreciat în concursurile recente. La această a 21-a ediție a Jocurilor Balcanice au luat startul 700 de sportivi ce au reprezentat 8 țări din zonă, delegația României având peste 80 de concurenți.  Clubul Revolution Academy Alba a fost înființat în 2017, cu două secții kickboxing și taekwondo, ambele afiliate la federațiile naționale de profil, scopul fiind reprezentarea Albei la cel mai înalt nivel al acestui domeniu, adică obținerea de performanțe notabile pe plan național și internațional

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...