Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alex, tânărul din Abrud BĂTUT crunt de niște huligani, în Spania, NU va mai ieși din comă

Publicat

în

Alex, tânărul din Abrud BĂTUT crunt de niște huligani, în Spania, NU va mai ieși din comă. Creierul nu mai funcționează, iar părinții refuză să își ia adio de la el

Medicii i-au informat pe părinții lui Alex, tânărul român de doar 23 de ani, din Abrud, bătut cu bestialitate de „Frații Koala” că o parte a creierului său „este moartă”, iar cealaltă „nu funcționează”, astfel încât recuperarea este imposibilă. Părinții săi refuză însă informația și speră într-un miracol.

Alex, victima bătăii din Amorebieta, în Biscaya, „nu va ieși din comă”. Asta au declarat medicii familiei tânărului de origine română care a fost bătut de un grup de tineri, majoritatea aparținând bandei Los Koalas. Potrivit familiei, o parte a creierului băiatului „este moartă”, iar cealaltă „nu vrea să funcționeze”, astfel că prognosticul este foarte negativ și recuperarea este practic imposibilă.

În acest moment se află în secția de terapie intensivă a Spitalului Cruces din Barakaldo, dar se așteaptă ca în zilele următoare să fie transferat în secție. De asemenea, se așteaptă ca acesta să fie transferat într-un centru adaptat la nevoile acestui tip de pacient. „La Gorliz”, spun rudele, deși „putea să moară mai devreme”, spun acestea.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Alba, bătut cu BRUTALITATE în Spania, de un grup de tineri. Se zbate între viață și moarte, la spital

Cu toate acestea, părinții lui așteaptă în continuare „un miracol”, deși sunt din ce în ce mai conștienți că nu se va întâmpla și că ar putea fi nevoiți să își ia rămas bun de la băiatul de 23 de ani, care a fost agresat cu brutalitate pe 25 iulie. Totul s-a întâmplat într-un parc din orașul Amorebieta.

Alexandru, bătut cu bestialitate de „Frații Koala”, în Spania

Unul dintre cei trei acuzați că au atacat un tânăr în grup, la primele ore ale dimineții de duminică, părăsește sala de judecată după ce a depus mărturie în fața judecătorului și a fost eliberat cu acte în regulă.

Una dintre versiuni susține că Alex ar fi reproșat atitudinea altor tineri față de mai multe fete care erau agresate și hărțuite, iar acest lucru a declanșat bătaia, deși nu există nicio confirmare, iar ancheta este încă deschisă pentru a încerca să se clarifice motivele bătăii.

Șaisprezece persoane au fost arestate în legătură cu incidentul, dintre care jumătate sunt minori. De altfel, marea majoritate fac parte din banda de tineri Los Koalas și au un cazier judiciar lung. Adulții inculpați trebuie să se prezinte în fața judecătorului în fiecare lună, în timp ce șase dintre cei opt minori se află în centre speciale. Ceilalți doi sunt în perioada de probă.

Tănărul român nu va mai ieși din comă

Alexandru Andrei Ioniță a venit din România în Spania în urmă cu aproximativ cinci ani, împreună cu tatăl său, Eugen, când acesta a divorțat de mama sa. După ce au petrecut o scurtă perioadă de timp la Madrid, cei doi s-au mutat la Amorebieta, unde au stat câteva luni. De acolo s-au mutat la Lemoa. Înainte de bătaie, Alex avea o slujbă în construcții pe care urma să o părăsească pentru un alt loc de muncă pe care îl găsise. Scopul său era să economisească bani și să cumpere un apartament în țara sa natală. Cu toate acestea, planurile sale au fost întrerupte pe câmpurile din Jauregibarria.

Pe parcursul lunii în care s-a luptat pentru viața sa în spital, prognosticul a fost întotdeauna destul de rău. Analizele medicale au stabilit de la bun început că avea creierul grav afectat, mai exact partea stângă. De asemenea, a trebuit să fie supus unei traheotomii pentru că nu mai putea respira, ceea ce a agravat și mai mult urmările.

La o lună de la agresiune, Spitalul Cruces a decis că tânărul poate părăsi secția de terapie intensivă și poate coborî în salon, însă la scurt timp a trebuit să fie internat din nou, unde se află și acum. Alături de el se află atât tatăl, cât și mama sa, care a călătorit la scurt timp după ce a aflat vestea celor întâmplate din Germania, unde locuiește cu celălalt fiu al ei, care este mai mare decât Alex. Amândoi au trecut de la a nu crede ce s-a întâmplat și a spera la un miracol la resemnarea de a ști acum că nu mai există nicio speranță pentru băiat.

Sursa: infostiri.ro

Publicitate

Ştirea zilei

„Antreprenor” de mic: Un minor din Ighiu a sustras o sumă de bani din incinta unei benzinării din Șard

Publicat

în

„Antreprenor” de mic: Un minor din Ighiu a sustras o sumă de bani din incinta unei benzinării din Șard

Un minor din comuna Ighiu este cercetat pentru furt. A sustras o sumă de bani din incinta unei stații de carburanți.

În noaptea de 18/19 septembrie 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către reprezentantul unei stații de carburanți de pe raza localității Șard, cu privire la faptul că, din interiorul stației, a fost sustrasă o sumă de bani.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un minor de 17 ani, din comuna Ighiu, care ar fi profitat de faptul că ușa de acces, în zona administrativă a stației, a fost lăsată neasigurată și ar fi sustras suma de 300 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Prejudiciul a fost recuperat integral și restituit reclamantului.

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

·

Citește mai mult

Ştirea zilei

Arafat cere menținerea școlilor deschise indiferent de rata de infectare: „sistemul de predare online nu este eficient / nu avem garanția că anul viitor pandemia se va încheia”

Publicat

în

Arafat cere menținerea școlilor deschise indiferent de rata de infectare: „sistemul de predare online nu este eficient / nu avem garanția că anul viitor pandemia se va încheia”

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că nu există nicio garanție că pandemia se va termina anul viitor. Acesta a cerut ca școlile din țară să fie ținute deschise pentru că sistemul de predare online nu este unul eficient.

Dacă continuam, pentru că am trecut printr-o perioadă în care școlile au fost închise, școlile au fost pe online, copii ba făceau, ba nu făcea, în online, dacă mai trece încă un an, și fără pregătire, și fără școală, și cu soluții care putem să le evităm până la o limită – că risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri – dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă eu nu vă garantez că va sta acasă, s-ar putea să fie pe stradă, cu colegii lui cu prietenii lui, să fie la mall, să fie în altă parte, dar nu în școală.

Electrica Furnizare Discount

Așa că sunt soluții care se iau pentru reducerea riscului, care nu poate fi redus la zero niciodată, dar în același timp trebuie să pun în balanță și Educația. Dacă Educația o opresc complet al doilea an, intrăm pe online și pe soluții care nu sunt perfecte și care încă trebuie perfectate pentru viitor, și vin și spun că nu începem școala și iarăși întârziem, s-ar putea, pe această logică, nici anul viitor să nu avem școală, pentru că pandemia nimeni nu are garanția că se termină anul viitor, ce variantă apare ce variantă nu. Noi am vorbit pentru găsirea unor soluții de conviețuire și azi, acestea includ vaccinarea, respectarea regulilor și toate celelalte” a spus Raed Arafat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Două eleve, din Alba Iulia, au lansat prima carte cu autori din ciclul primar. Cine sunt Miu și Miau, personajele principale

Publicat

în

FOTO| Două eleve, din Alba Iulia, au lansat prima carte cu autori din ciclul primar. Cine sunt Miu și Miau, personajele principale

Premieră pentru Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia : Nadia Sava și Elina Antonia Sicoe au lansat prima carte scrisă de elevi din ciclul primar

„Miu și Miau în aventură”, cartea scrisă de școlărițele Nadia Sava și Elina Antonia Sicoe, eleve în clasa a IV-a C, a fost lansată vineri în prezența colegilor, a învățătoarei Loreta Aftenie și a directorului unității școlare, prof. Daniel Boian.

”Totul a început acum trei ani, când eu aveam două pisici, una dintre ele fiind siameză. După ce într-o zi Elina a venit să-mi vadă pisicile, a început să mă strige Miu, iar eu am intrat în jocul ei și i-am spus Miau”, spune Nadia. Elina continuă: ”după un an, când eram pe clasa a doua, eu și Nadia am creat cele două personaje și am început să lucrăm la cartea pe care, după o muncă îndelungată, am reușit s-o finalizăm”.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul evenimentului, cele două tinere autoare au citit pasaje din carte, iar la final, în aplauzele audienței, au primit flori. Toți cei prezenți la lansare au primit cărți cu autograful autoarelor, alte două cărți fiind oferite bibliotecii școlii. Prezentă la eveniment, bibliotecara Monica Grozav a avut cuvinte frumoase despre cele două eleve: ”Le cunosc pe Nadia și Elina de la începutul ciclului primar. Mereu au venit la bibliotecă să împrumute cărți pentru a citi. La un moment dat, chiar mi-au spus că vor să devină scriitoare și nu m-am îndoit nicio clipă de intenția lor care, iată, s-a materializat. Ele sunt nu doar modele și sursă de inspirație pentru restul elevilor, ci și primele din istoria școlii noastre care scriu o carte fiind eleve la ciclul primar, celelalte cărți lansate aparținând unor elevi de gimnaziu.”

Nadia și Elina se cunosc de la grădiniță și sunt prietene nedespărțite, sau BFF cum se spune acum . Cartea lor prezintă aventurile a două pisici, iar naivitatea personajelor și întâmplărilor prin care acestea trec este expresia imaginației a doi copii cărora le place școala, le place să citească și mai ales le place să se joace. Pe lângă scris, Nadia e pasionată de desen și editare video, iar Elinei îi place să deseneze și să danseze. Cartea are 44 de pagini, este structurată în 10 capitole și conține un număr de 40 de ilustrații realizate chiar de autoare. Designul cărții și concepția coperții principale au fost realizate de Impact Design, iar tiparul de Tipo-Rex Service.

Contact autoare: [email protected]

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare