ALERTĂ mondială lansată de Interpol privind un PRODUS de regim potențial LETAL
Interpol a lansat, luni, 4 mai, o alertă în legătură cu un produs de regim, cunoscut de asemenea în lumea culturismului, care a provocat decesul unei femei în Marea Britanie și grave probleme unui francez, relatează AFP.
”O alertă mondială a fost emisă de Interpol în legătură cu 2,4-dinitrofenol (DNP), o substanță ilicită și potențial letală, utilizată ca produs de regim și care ajută la creșterea masei musculare”, a anunțat într-un comunicat organizația internațională de cooperare în domeniul poliției, cu sediul la Lyon (Franța).
Interpol a emis ”o alertă portocalie” către poliție, organismele publice și organizațiile internaționale, după „decesul unei femei în Marea Britanie și în timp ce un francez este grav bolnav după ce a consumat această substanță”.
Vândută de obicei sub formă de pulbere galbenă sau capsule, substanța se găsește și sub formă de cremă. Riscurile legate de utilizarea ei sunt amplificate de condițiile producției ilegale, potrivit Interpol.
DNP-ul se află și în componența unor explozibili.
Este produsă în laboratoare clandestine ”care nu aplică nicio reglementare în materie de igienă”, expunându-i pe ”consumatori unui risc sporit de supradoză din cauza lipsei lor de competențe specializate”, avertizează Interpol.
În anii 1930, DNP era folosită pentru stimularea metabolismului și pentru favorizarea pierderii în greutate, dar a fost retras de la vânzare după ce a provocat mai multe decese.
sursa: agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice Tichetele de activități casnice, destinat atât beneficiarilor de activități casnice la achiziționare, precum și prestatorilor de activități casnice după primirea acestora și prevederile privind tichete de activități casnice au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi