Rămâi conectat

Ştirea zilei

ALERTĂ de vreme rea în Alba și alte județe: COD PORTOCALIU de vânt cu rafale de 140 km/h, până joi seara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Meteorologii ANM au emis, miercuri, noi alerte de vremea rea, valabile până joi seara aproape în toată țara. La munte, în 13 județe, va intra în vigoare o alertă cod portocaliu care anunță vânt cu rafale de 140 km / h.

Pentru intervalul miercuri ora 13:30 – joi ora 21:00, ANM a emis o informare generală, în care anunță în cea mai mare parte a țării intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.

Local și temporar în nord, centru, est și sud-est va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

De asemenea, miercuri între orele 13:30 – 21:00, pentru zona montană înaltă, meteorologii au emis o alertă cod galben care anunță vânt cu intensificări la rafale de peste 90…100 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

Un alt cod galben în vigoare miercuri între orele 13:30 – 21:00 anunță în Maramureș, Transilvania, Oltenia și sud-vestul Munteniei intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55…65 km/h.

Miercuri seara intră în vigoare noi alerte cod galben și portocaliu.

Prima alertă durează de miercuri de la ora 21:00 până joi la ora 21:00 și anunță pentru zona montană înaltă vânt cu intensificări la rafale de peste 90…100 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

Un alt cod galben valabil tot de miercuri de ora 21:00 până joi la ora 21:00 informează că în Maramureș și în Transilvania vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55…60 km/h.

Pentru Oltenia, vestul Munteniei, nordul și centrul Moldovei a fost emis un alt cod galben de joi ora 6:00 până la ora 21:00. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h, mai ridicate în nordul Moldovei, unde se vor înregistra peste 70 km/h.

Codul portocaliu intră în vigoare joi la ora 2:00 și expiră la ora 21:00, anunțând în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120…140 km/h. Temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită. Sunt vizate județele Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Alba, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea