Rămâi conectat

Actualitate

ALERGIILE SEVERE, pe lista posibilelor efecte secundare ale vaccinării cu AstraZeneca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alergiile severe ar trebui adăugate pe lista posibilelor efecte secundare ale vaccinului anti-COVID19 AstraZeneca, după identificarea unor legături probabile cu reacţii de acest gen în Marea Britanie, a anunţat vineri Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

”Actualizarea se bazează pe o examinare a 41 de rapoarte de posibilă anafilaxie observate în rândul a aproximativ 5 milioane de vaccinări din Marea Britanie”, a precizat EMA.

Anafilaxia, ”un efect secundar cunoscut”

EMA consideră că anafilaxia sau ceea ce numește ”reacții alergice severe” a fost deja un ”efect secundar cunoscut, care poate apărea foarte rar la vaccinuri”. Informațiile privind vaccinul AstraZeneca indică deja faptul că persoanele care primesc injecția trebuie ținute sub ”supraveghere atentă timp de cel puțin 15 minute” după administrare, în caz de reacții alergice.

Cu o zi în urmă, EMA a anunțat că va investiga o problemă separată și anume cea a cazurilor de cheaguri de sânge semnalate la pacienți imunizați cu vaccinul AstraZeneca, însă subliniază că incidența acestor cazuri nu este mai mare decât în rândul populației generale.

Problemele de coagulare au determinat Danemarca, urmată de alte țări europene, să suspende utilizarea vaccinului dezvoltat de laboratorul britanic împreună cu Universitatea din Oxford.

Agenția subliniază însă că măsura a fost una de precauție până la finalizarea unei investigații complete. EMA a transmis că nu există în prezent indicii că serul a provocat aceste efecte.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea