Ziarul Unirea

ALEGERI PARLAMENTARE | Călin Potor: Ne-am ținut de cuvânt!

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Călin Potor, candidat USL, Colegiul – Alba Iulia, Camera Deputaţilor.

În primele 6 luni, ne-am ţinut de cuvânt. Am început să reparăm nedreptăţile şi să construim o nouă Românie. USL a spus că va face dreptate şi şi-a respectat promisiunea. Am început să reparăm nedreptăţile făcute tuturor din această ţară: bugetarilor, întreprinzătorilor, pensionarilor. Am restituit banii luaţi abuziv de guvern oamenilor, am redeschis spitalele închise în mod iresponsabil, am demarat un set de măsuri economice cu scopul de a sprijini mediul de afaceri. Ştim că mai sunt multe de făcut, dar economia s-a oprit din declin şi vom continua măsurile care duc la relansarea ei.

ELIT

USL a luat măsuri concrete:
Economia a fost stabilizată – creştere economică din nou, deficit bugetar scăzut de la 4,1 la 2,2, cheltuieli publice reduse, venituri bugetare în creştere, datoria guvernamentală în scădere şi împrumuturi la dobânzi mai mici!
Au fost luate noi măsuri pentru creştere şi locuri de muncă (facilitaţi pentru angajarea tinerilor, TVA plătit de la încasare, începând de la 1 ianuarie, ridicarea plafonului de scutire de TVA la venituri de 65.000 euro pe an, în acest fel a fost simplificată birocraţia pentru micii întreprinzători. Măsura priveşte PFA-urile, dar în special pe artişti şi pe jurnalişti.)
Oprirea austerităţii pentru cei nedreptăţiţi – bani înapoi pentru salariaţi şi pentru pensionari; indemnizaţie pentru mame majorată de la 75 la 85%; ajutoare pentru persoane cu handicap; corectăm nedreptatea care s-a făcut cu taxa auto: vom da înapoi şoferilor banii încasaţi ilegal.
Sectoare strategice susţinute: IT (schema ajutor de stat de 100 milioane euro pentru firme IT care creează peste 200 de locuri de muncă noi), energie (cazul Hidroelectrica), sănătate (redeschiderea a 17 spitale şi centre regionale, inclusiv Institutul Inimii Târgu Mureş, acces la medicamente, deblocarea a 3800 posturi în sănătate), agricultura (despăgubiri de la buget pentru fermierii afectaţi de secetă; subvenţiile agricole în creştere pentru susţinerea producătorilor), armata (achiziţionarea de avioane), ordinea publică (deblocare angajări absolvenţi – 2748 de posturi în poliţia rurală), educaţie (pregătire clasa pregătitoare, conectare 2446 de şcoli la internet), dezvoltare rurală (acces la apă şi canalizare în mediul rural).
Protejarea marilor companii naţionale – Management privat la mari companii, repornirea activităţii la Oltchim, salvarea Poştei şi a altor companii importante.
Dialog social mai puternic – USL discută cu sindicatele, cu marile companii, cu societatea civilă – legile trec cu dezbatere, nu prin asumarea răspunderii. Dialogul parlamentar există, nu se mai schimbă Codul Fiscal peste noapte, voturile din Parlament sunt corecte şi nefraudate.
Guvern fără scandaluri de corupţie – 6 luni fără deturnare de fonduri publice, fără scandaluri şi fraude, 6 luni cu un guvern atent la semnalele publice – schimbările dese sunt dovada că Guvernului îi pasă de imaginea publică şi de credibilitatea sta­tului!
USL vine în faţa românilor cu măsuri concrete de relansare a economiei, de sprijinire a întreprinzătorilor şi de crearea de locuri de muncă. De când a ajuns la guvernare USL şi-a ţinut toate promisiunile. Şi le va ţine în continuare, pentru că şi după 9 decembrie vom construi împreună, pentru România!

CĂLIN POTOR
Deputat USL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

SOLSTIŢIU DE VARA 2021: Luni, 21 iunie, cea mai lungă zi din an: Tradiții, obiceiuri și superstiții

SOLSTIŢIU DE VARA 2021: Luni, 21 iunie, cea mai lungă zi din an: Tradiții, obiceiuri și superstiții Luni, 21 iunie,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Aurelian 19 noiembrie 2012 at 19:26

cu ce teai tinut de cuvant piticule?
daca nici acum nu castigi, te voi vedea boschetar pe strazi 😉

Aurelian 19 noiembrie 2012 at 19:40

Saracul Potorina, dupa ce ii fraier, acum mai are nevoie si de ochelari! O tara intreaga vede ca Romania merge de „la foarte rau catre dezastru”, sub conducerea lui Cacarau, si a lui Pacalici coppy-paste, si numai el vede ca lucrurile „merg spre bine”! Banuiesc ca a primit si el ceva din 1.000.000.000$ imprumutat de la FMI, si acum daca are ceva in buzunar, crede ca la toti romani le merge ca si lui!

Alex Danila 19 noiembrie 2012 at 19:53

Cu ce v-ati tinut de cuvant,domnule Potor??
La inceputul articolului,ne spuneti ca „ati demarat un set de măsuri economice cu scopul de a sprijini mediul de afaceri”…eu stiu ca ati TAIAT banii pentru investitii!! Asa sprijiniti voi mediul de afaceri??!!
Apoi,incercati sa ne mintiti,spunandu-ne ca „economia s-a oprit din declin”… cum sa se opreasca din declin,atata timp cat la revizuirea de curand a cresterii economice,aceasta A SCAZUT fata de trimestrul anterior ??!?!?
Dar,continuati cu minciunile:”Economia a fost stabilizată – creştere economică din nou” :/ Cresterea ar fi fost si mai mare,daca nu ar fi fost scazuta prognoza la revizuire!
Alt lucru cu care nu ar trebui sa va laudati :”educaţie (pregătire clasa pregătitoare, conectare 2446 de şcoli la internet)”! Da,e bine ca ati facut asta,dar in timp ce unele scoli de la oras au tot ce le trebuie,inclusiv calculatoare in fiecare sala,multe ale scoli din mediile rural si rural-montan nu au NICI MACAR UN CALORIFER,si baie in curte,din lemn 🙁 !!!
Alt alineat,alta gafa:”Dialog social mai puternic – USL discută cu marile companii” . Degeaba discuta cu marii investitori,daca le-au taiat banii de investitii!
Iar,la final,cea mai mare minciuna:”Guvern fără scandaluri de corupţie – 6 luni fărăscandaluri şi fraude” !! Cum puteti minti intr-un asemenea hal?? Prima femeie propusa pentru fotoliul de la Educatie (nu mai stiu cum o cheama) a fost prinsa cu faptul ca si-a trecut in CV studii pe care nu le facuse!!! Asa s-a intamplat si la Dan Sova,si la Mang,daca va amintiti!!
Cu siguranta,NU sunteti cel mai cinstit guvern.Aici,recunosc ca nici PDL-ul nu a fost,nici pe departe,un guvern cinstit.Dar,repet,nici voi nu sunteti,si nici PDL-ul sub noua infatisare de ARDei.

Gelu C 19 noiembrie 2012 at 20:06

Caline Putorina am o intrebare pentru tine ca sa stie alegatorii ce fel de om esti:

” Ce s-a intamplat la Calafat ? „

Parerea mea... 20 noiembrie 2012 at 8:16

Va rugam spuneti-ne dvs…poate isi mai deschid ochii unii oameni care inca sunt nedumeriti.

Petru 20 noiembrie 2012 at 15:09

Ce s-a intamplat la Calafat ?

batman 20 noiembrie 2012 at 16:26

degeaba ati crescut salariile alea, pensile si ce te-ai mai laudat tu pe acolo, daca au crescut si preturile carburantilor, hranei.
Se numeste INFLATIE. asa ca acum o ducem mai rau ca inainte sau cel putin la fel.
Te lauzi degeaba ca ati aruncat cu bani in noi, in timp ce stim cu totii ca Romania inca nu isi premite sa creasca salariile, sa imbogateasca cetatenii.
Ati facut voi astia cu solutiile, exact ca Dan Diaconescu Direct cu legendara promisiune ca da 20.000 Euro fiecarui cetatean, dupa care din c auza inflatiei ne vom sterge la dos cu acei bani.
Doar ca voi ati facut-o la un nivel mai mic.

un coleg de breasla 21 noiembrie 2012 at 1:29

Tampitilor, Calin a fost si ramane un bun medic .Dar voi ?.

@un coleg de breasla 21 noiembrie 2012 at 2:29

Ce vorbesti? Nimeni nu a auzit de el ca medic, daramite ca medic bun. Noi speram sa nu ajunem vreodata pe mana lui. Dar asa, ca si coleg, ce poti sa ne spui despre rezidentiatul lui? Dupa cum vorbesti cred ca ai fost tratat de el…du-te si te cauta la alt medic poate iti schimba medicamentele, inteligentule!

Comentariile sunt oprite