Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

ALEGERI PARLAMENTARE | Călin Potor: Ne-am ținut de cuvânt!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Călin Potor, candidat USL, Colegiul – Alba Iulia, Camera Deputaţilor.

În primele 6 luni, ne-am ţinut de cuvânt. Am început să reparăm nedreptăţile şi să construim o nouă Românie. USL a spus că va face dreptate şi şi-a respectat promisiunea. Am început să reparăm nedreptăţile făcute tuturor din această ţară: bugetarilor, întreprinzătorilor, pensionarilor. Am restituit banii luaţi abuziv de guvern oamenilor, am redeschis spitalele închise în mod iresponsabil, am demarat un set de măsuri economice cu scopul de a sprijini mediul de afaceri. Ştim că mai sunt multe de făcut, dar economia s-a oprit din declin şi vom continua măsurile care duc la relansarea ei.

USL a luat măsuri concrete:
Economia a fost stabilizată – creştere economică din nou, deficit bugetar scăzut de la 4,1 la 2,2, cheltuieli publice reduse, venituri bugetare în creştere, datoria guvernamentală în scădere şi împrumuturi la dobânzi mai mici!
Au fost luate noi măsuri pentru creştere şi locuri de muncă (facilitaţi pentru angajarea tinerilor, TVA plătit de la încasare, începând de la 1 ianuarie, ridicarea plafonului de scutire de TVA la venituri de 65.000 euro pe an, în acest fel a fost simplificată birocraţia pentru micii întreprinzători. Măsura priveşte PFA-urile, dar în special pe artişti şi pe jurnalişti.)
Oprirea austerităţii pentru cei nedreptăţiţi – bani înapoi pentru salariaţi şi pentru pensionari; indemnizaţie pentru mame majorată de la 75 la 85%; ajutoare pentru persoane cu handicap; corectăm nedreptatea care s-a făcut cu taxa auto: vom da înapoi şoferilor banii încasaţi ilegal.
Sectoare strategice susţinute: IT (schema ajutor de stat de 100 milioane euro pentru firme IT care creează peste 200 de locuri de muncă noi), energie (cazul Hidroelectrica), sănătate (redeschiderea a 17 spitale şi centre regionale, inclusiv Institutul Inimii Târgu Mureş, acces la medicamente, deblocarea a 3800 posturi în sănătate), agricultura (despăgubiri de la buget pentru fermierii afectaţi de secetă; subvenţiile agricole în creştere pentru susţinerea producătorilor), armata (achiziţionarea de avioane), ordinea publică (deblocare angajări absolvenţi – 2748 de posturi în poliţia rurală), educaţie (pregătire clasa pregătitoare, conectare 2446 de şcoli la internet), dezvoltare rurală (acces la apă şi canalizare în mediul rural).
Protejarea marilor companii naţionale – Management privat la mari companii, repornirea activităţii la Oltchim, salvarea Poştei şi a altor companii importante.
Dialog social mai puternic – USL discută cu sindicatele, cu marile companii, cu societatea civilă – legile trec cu dezbatere, nu prin asumarea răspunderii. Dialogul parlamentar există, nu se mai schimbă Codul Fiscal peste noapte, voturile din Parlament sunt corecte şi nefraudate.
Guvern fără scandaluri de corupţie – 6 luni fără deturnare de fonduri publice, fără scandaluri şi fraude, 6 luni cu un guvern atent la semnalele publice – schimbările dese sunt dovada că Guvernului îi pasă de imaginea publică şi de credibilitatea sta­tului!
USL vine în faţa românilor cu măsuri concrete de relansare a economiei, de sprijinire a întreprinzătorilor şi de crearea de locuri de muncă. De când a ajuns la guvernare USL şi-a ţinut toate promisiunile. Şi le va ţine în continuare, pentru că şi după 9 decembrie vom construi împreună, pentru România!

CĂLIN POTOR
Deputat USL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea