Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Ştirea zilei

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Teodor Atanasiu: Guvernarea Băsescu – PDL a slăbit România!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Traian Băsescu şi guvernele controlate de el au însemnat în ultimii ani doar sărăcie, corupţie, îndatorare şi dispreţ faţă de români!

 În ultimii ani Traian Băsescu şi guvernele PDL controlate de el au încercat prin toate mijloacele să transforme România într-o ţară slabă. Au atacat şi slăbit fiecare structură a statului şi au afectat viitorul fiecărui cetăţean din România. Acum, în goana după voturile românilor, Traian Băsescu şi PDL îşi schimbă din nou părul dar năravul le rămâne acelaşi. Ascunşi sub cupola ARD promit că vor „reporni inima României” când de fapt îşi propun să ardă viitorul românilor, îşi propun să aducă din nou „la butoanele” ţării gaşca de prieteni în frunte cu Udrea, Anastase, Videanu, Blejnar. Traian Băsescu vorbeşte acum despre democraţie după ce a sfidat votul dat de români la referendum şi s-a întors la Cotroceni pe uşa din dos.
Iată ce a făcut pentru români în ultimii ani Guvernarea Băsescu – PDL:
1. A SUBFINANŢAT ÎNVĂŢĂMÂNTUL – a umilit cadrele didactice, a ridiculizat rolul educaţiei, a închis peste 2000 de şcoli mai ales în mediul rural, a generat ample fenomene de abandon şcolar, determinând o scădere a calităţii actului de învăţământ.
2. A DISTRUS ECONOMIA – a generat şomaj şi faliment pentru sute de mii de firme, a blocat dezvoltarea infrastructurii, a deturnat fonduri europene, a încercat să vândă resursele naturale pe sume de nimic.
3. A SĂRĂCIT POPULAŢIA – a tăiat salariile şi pensiile! Mai mult decât oriunde în Europa. Şi asta, în timp ce cheltuielile Guvernului şi furtul PDL au crescut.
4. A DISTRUS SISTEMUL DE SĂNĂTATE – a închis spitale, institute de cercetare, a determinat emigrarea medicilor şi a cadrelor sanitare, a lăsat categorii întregi de bolnavi fără medicamentaţia indispensabilă periclitând nivelul de sănătate şi speranţa de viaţă a românilor.
5. A ABANDONAT SIGURANŢA CETĂŢENILOR – a desfiinţat secţii de poliţie, a redus personalul Ministerului de Interne, generând o creştere a infracţiunilor.
6. A SUBFINANŢAT CRONIC ARMATA şi a erodat credibilitatea României ca membru NATO.
7. A POLITIZAT JUSTIŢIA – a subordonat instituţiile fundamentale ale acesteia pentru a proteja grupurile de interese din sfera PDL şi pentru a hăitui adversarii politici sau din societatea civilă, ducând la scăderea dramatică a încrederii în lege şi în aplicarea ei.
8. A VRUT SĂ BLOCHEZE ORICE FORMĂ DE OPOZIŢIE POLITICĂ – a făcut dosare adversarilor, a încercat să dezmembreze grupurile parlamentare ale opoziţiei, a abuzat de ordonanţele de urgenţă, a modificat ori de câte ori a vrut regulamentul Parlamentului, a hărţuit aleşii locali din alte partide.
9. BĂSESCU A ATACAT CREDIBILITATEA PARLAMENTULUI ŞI A TUTUROR INSTITUŢIILOR – a dat astfel cea mai gravă lovitură democraţiei şi valorilor acesteia.
10. A MANIFESTAT DISPREŢ FAŢĂ DE ROMÂNI – Guvernarea Băsescu – PDL a manifestat constant dispreţ faţă de români, a ignorat solicitările acestora, iar în momentul în care au ieşit în stradă au încercat să le pună violent pumnul în gură.

Aceste sunt doar 10 dintre motivele pentru care Traian Băsescu şi PDL nu trebuie să mai ajungă la putere în România. Fiecare român cred că are alte sute de motive.
Băsescu, PDL, ARD nu mai au dreptul legitim să guverneze această ţară după ce i-au sărăcit şi umilit pe români. În 9 decembrie puterea este în mâna dumneavoastră! Putem scăpa România de Băsescu şi gaşca lui sau îi putem lăsa să ne ardă viitorul. USL are forţa şi capacitatea să reconstruiască împreună cu românii România puternică. Puterea este în mâna dumneavoastră: puteţi schimba Alba şi România ÎN BINE!

Elit - Gustul Desăvârșit

Teodor ATANASIU – SENATOR USL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în cursul lunii februarie, anul 2018, inculpatul a indus în eroare pe reprezentantul unei firme cu privire la intenția de a intermedia achiziționarea a trei autovehicule din Germania, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, cauzând astfel persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 41.705,88 euro.

Totodată în cursul lunii februarie, anul 2019 a indus în eroare persoana vătămată, cu care a încheiat o convenție având ca obiect achiziţionarea unui autoturism marca Opel, primind prin intermediul inculpatei suma de 1.500 de euro, iar ulterior nu a mai livrat autoturismul și nici nu a rambursat persoanei vătămate suma de 1.500 de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, administratorul firmei, a declarat că, în cursul lunii februarie, anul 2018, a convenit cu inculpatul ca acesta să intermedieze achiziționarea de către societate a trei autoturisme marca Skoda din Germania. Administratorul persoanei vătămate a primit prin intermediul aplicației WhatsApp trei contracte de vânzare-cumpărare completate și semnate de inculpat, pentru trei autoturisme marca Skoda, în schimbul prețurilor de 16.000 euro, 16.000 euro și 9,705,88 euro, cu indicarea seriilor de șasiu. În baza acestor documente, persoana vătămată a achitat inculpatului prin viramente bancare la datele de 23.02.2018 și 01.03.2018 suma totală de 41.705,88 euro.

De asemenea, reprezentantul persoanei vătămate a mai declarat că, la data de 12.03.2018, inculpatul a trimis din Germania cu o platformă, un autoturism marca Skoda, însă persoana vătămată a refuzat recepționarea autoturismului având în vedere faptul că acesta era defect și seria de șasiu nu corespundea cu niciuna din seriile de șasiu din contractele pe care acesta le primise de la inculpat. Ulterior, inculpatul nu a mai livrat niciun autoturism și nici nu a mai putut fi contactat de persoana vătămată.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate şi-a menţinut declaraţiile în faţa instanţei, sens în care a arătat că l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul soţiei acestuia, iar după ce inculpatul i-a arătat poze cu mai multe maşini, i-a spus că poate să îi aducă orice maşină îşi doreşte. În acest context, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să îi aducă trei maşini, dintre care două noi şi una second, iar acesta a fost de acord, sens în care i-a trimis ofertele pentru autoturisme, iar ulterior au încheiat contractele de vânzare cumpărare. Pe baza contractului, persoana vătămată a luat un credit bancar şi i-a dat inculpatului suma de 40.000 euro, spunându-i că într-o lună jumătate va aduce autoturismele. Ulterior, inculpatul a adus un maşină pe platformă, care a fost refuzată de către persoana vătămată întrucât seria de şasiu a acesteia nu corespundea cu cea inserată în cuprinsul contractului încheiat între părţi. Persoana vătămată a refuzat să ridice autoturismul respectiv, iar din acel moment, nici inculpatul şi nici soţia acestuia nu au mai răspuns la telefon.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate declară că a mers acasă la inculpat de nenumărate ori pentru a-i cere explicaţii, dar acesta refuza să iasă din casă sau se prefăcea că nu este acasă. După ceva timp, inculpatul i-a comunicat că şi el a fost înşelat şi că atunci când îşi va recupera banii, îi va restitui. Reprezentantul legal al persoanei vătămate mai declară că ulterior a mai încercat să îl mai contacteze pe inculpat şi pe soţia acestuia, dar nu a mai reuşit.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru părţi și pentru procuror.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Două femei surprinse de ploaia torențială de ieri, la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula, au fost ajutate de un polițist clujean, originar din Ocna Mureș, care le-a oferit jacheta pe post de umbrelă.

„Începuse codul roșu de furtuni și vijelii. Ploua torențial și la un moment dat unul dintre corturile care adăposteau enoriașii a fost luat de vânt.

Mihai, colegul nostru, le-a pus la dispoziție autospeciala de poliție unor bunicuțe pentru a se adăposti. Au refuzat elegant spunând că sunt murdare cu noroi pe încălțăminte.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cele din urmă, Mihai și-a scos geaca reflectorizantă și le-a așezat-o deasupra capului pentru a încerca să le protejeze de ploaia torențială.Ne înclinăm în fața lui Mihai Lazăr pentru gestul său!”, au scris reprezentanții sindicatului Europol pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT rutier MORTAL pe șoseaua Geoagiu – Orăștie: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce au intrat cu mașina într-o autoutilitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

VIDEO| ACCIDENT rutier MORTAL pe șoseaua Geoagiu – Orăștie: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce au intrat cu mașina într-o autoutilitară

Un accident rutier extrem de grav a avut loc în cursul zilei de marți, 16 august, pe șoseaua Geoagiu – Orăștie.

Două persoane au decedat, astăz, după ce mașina în care se aflau a derapat și a intrat pe contrasens, pe drumul dintre Geoagiu și Orăștie. Mașina s-a lovit de o autoutilitară care circula din sens opus.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit Poliției Hunedoara, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Geoagiu, în timp ce conducea mașina dinspre Geoagiu spre Orăştie a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj şi a pătruns pe sensul opus de mers și a lovit frontal o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din Orăștie.

În urma accidentului rutier șoferul de 38 de ani a murit. De asemenea, medicii au constatat și decesul pasagerului de pe locul din dreapta – față al autoturismului, respectiv un bărbat în vârstă de de 45 de ani, din municipiul Petroșani.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Video: Facebook – INFO TRAFIC ROMANIA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare