Rămâi conectat

Actualitate

Alegeri în Consiliile Şcolare ale Elevilor din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean al Elevilor Alba a dat startul alegerilor în Consiliile Şcolar ale Elevilor din judeţul Alba începând cu data de  25 septembrie 2012. Alegerile în Consiliul Elevilor reprezintă în primul rând posibilitatea elevilor de a se implica activ într-un proces electoral şi a învăţa ce înseamnă puterea votului democratic. Pe de altă parte şi cel mai important, alegerile în Consiliul Elevilor reprezintă de fapt alegerea noilor lideri din liceele judeţului Alba. Consiliul Elevilor este o şcoală a democraţiei dar şi una a liderilor, o şcoală a vieţii  din care fiecare elev are ceva de învăţat.

  Astfel, până în data de 5 octombrie 2012 orice elev care studiază la unul dintre liceele din judeţul Alba îşi poate depune candidatura online pentru o funcţie în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor pe platforma www.wedu.ro. De asemenea dosarul de candidatură trebuie listat şi predat în format fizic la comisia de concurs şi validare înfiinţată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. În perioada 8-12 octombrie se va desfăşura campania electorală în licee în care candidaţii sau posibilitatea să-şi prezinte platforma şi să-şi convingă colegii că sunt cei mai buni, urmând ca în 16-18 octombrie să aibă loc alegeri în fiecare liceu din judeţul Alba unde elevii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege reprezentanţii.

            Consiliul Judeţean al Elevilor Alba îi îndeamnă pe elevii judeţului să se implice activ în cea mai puternică structură de reprezentare a drepturilor elevilor din România şi din judeţul Alba, Consiliul Elevilor. Formarea profesională şi personală pe care ţi-o oferă Consiliul Elevilor este unică datorită faptului că este singura structură de tineret din România condusă în totalitate de elevi. Consiliul Elevilor este un loc ar responsabilizării, al formării şi al cunoaşterii dar este în acelaşi timp şi un loc al distracţiei prin învăţare non-formală.

            Preşedinţii, Vicepreşedinţii şi Secretarii Consiliilor Şcolare ale Elevilor beneficiază anual de formări pe diverse teme precum leadership-ul, comunicarea, munca în echipă, inteligenţa emoţională, public speacking şi debate, şi managementul scrierii de proiect. De asemenea membrii Consiliului Elevilor au ocazia de a se întâlni la nivel judeţean, regional şi naţional în forumuri statutare şi de luarea a deciziilor în ceea ce privesc drepturile elevilor din România şi creşterea calităţii sistemului de învăţământ românesc.

            Consiliul Naţional al Elevilor este structură consultativă, partener al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu rol  în procesul decizional. Consiliul Elevilor conlucrează pentru îndeplinirea obiectivelor cu autorităţile locale şi judeţene, cu Direcţiile de Sport şi Tineret şi nu în ultimul rând cu asociaţii care sprijină activitatea de tineret la nivel local, judeţean şi naţional.

 Consiliul Judeţean al Elevilor Alba este în al 7-lea an de existenţă şi are o istorie bogată în activităţi şi proiecte ce privesc tinerii din judeţ. A fi lider în Consiliul Elevilor din  liceele albaiuliene, înseamnă a-ţi asuma istoria şi moştenirea fostelor generaţii care au insuflat spiritul civic şi de apărare a drepturilor şi libertăţilor în sufletul elevilor  din judeţ.

            Dacă îţi doreşti să scrii şi tu istorie în Consiliul Elevilor, candidează pentru una din funcţiile vacante în CŞE – ul tău şi fii un factor al schimbării. Pentru mai multe informaţii despre cum poţi candida, accesează www.consiliulelevilor.org şi consultă-ţi Consiliul Şcolar al Elevilor din liceul tău despre cum te poţi implica.

 Consiliul Judeţean al Elevilor Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea