Ziarul Unirea

Alegeri fierbinţi la AJF Alba! Ioan Moldovan: „candidez la vicepreşedinte, dar dacă va fi ales Corpodean voi renunţa”

Alegerile AJF Alba din 8 iunie încing atmosfera în judeţ, Sorin Corpodean, actualul preşedinte având de înfruntat o concurenţă acerbă din partea foştilor colaboratori, Augustin Damian şi Iulian Nichimiş.

Deşi vehiculat ca o posibilă candidatură, numele lui Ioan Moldovan (prim vicepreşedinte AJF Alba) nu va apare pe buletinele de vot la preşedinte, aiudeanul intenţionând însă să „atace” funcţia de vicepreşedinte. Din punct de vedere juridic, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba este într-o confuzie, întrucât Ioan Moldovan a fost ales în 2011 în această funcţie de Adunarea Generală, când s-au bifat şi anumite modificări de statut, însă… actual este statutul din 2005, deoarece celui din 2011 nu i-au ieşi „actele” la Judecătorie şi vorbim de anul 2014!!!

ELIT

Eu nu îndeplinesc condiţiile pentru a candida ca şi preşedinte. Intenţionez să-mi depun candidatura la funcţia de vicepreşedinte, dacă voi fi susţinut de un club, dar dacă va ieşi Corpodean preşedinte, iar eu voi fi ales vicepreşedinte, voi renunţa„, a declarat Ioan Moldovan.

*După care statut funcţionează AJF?

„Alba-neagra” cu statutul AJF a provocat nemulţumirea unor membri din Biroul Executiv al AJF Alba, care intenţionează să intre în cursa electorală. „Această situaţie este creată de actualul preşedinte, o găselniţă pentru a elimina anumiţi candidaţi. Dacă ne raportăm la ultimele discuţii, înseamnă că hotărârile Biroului Executiv sunt lovite de nulitate, pentru că a funcţionat în condiţii nestatutare”, a mai spus Ioan Moldovan. La Judecătoria Alba Iulia există din 2010 dosarul numărul 2728/176/2010, ultimul termen fiind în… 24 ianuarie 2013 (modificarea actelor constitutive persoane juridice, stadiul pe fond)

ADEZIUNE PLUS ALBA

*”Corpodean ne-a minţit!

Observatorul AJF Alba va avea de înfruntat încă 3 candidaturi pentru a deveni, legal, vicepreşedinte AJF Alba: Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia), Ovidiu Hulea (Viitorul Sântimbru), Ioan Timari (ex-Olimpia Aiud), termen pentru depunerea documentelor fiind vineri 23 mai, ora 15.00. Deşi s-a vehiculat şi numele lui Florin Hanca, acesta nu va candida. „Este o brambureală pe care a creat-o domnul Corpodean, minţind practic atât membrii afiliaţi, cât şi Biroul Executiv„, a mai afirmat Ioan Moldovan.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba! A stat mai bine de 6 ani pe banca Industriei Galda de Jos, în Liga a 3-a

Instalat în octombrie 2014 la cârma Industriei Galda de Jos, la mijlocul turului primului campionat petrecut în eșalonul terț, antrenorul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 Comentarii

ITALIANUL 16 mai 2014 at 11:41

Domnule Henegar Dan, daca nu voi fi cenzurat, imi permit sa fac cateva precizari privind ultimele modificari ale statutului Asociatiei Judetene de Fotbal Alba.
Statutul AJF Alba a fost modificat prin hotararea Adunarii Generale Extraordinare a AJF Alba din data de 13.08.2011. De altfel, chiar pe siteul AJF ALBA la sectiunea Reglementari – Statut se precizeaza ca „in urma modificarilor si completarilor de Statut FRF, ce au fost adoptate in mai 2011, la recomandarea FIFA si UEFA, Statutul cadru al AJF Alba, transmis de FRF, va fi supus dezbaterii si aprobarii membrilor afiliati AJF Alba, in Adunarea Generala Extraordinara a AJF Alba, ce va avea loc in 13 august 2011.
Statutul va fi afisat dupa obtinerea incheierii judecatoresti, moment in care va intra in vigoare.”

ITALIANUL 16 mai 2014 at 11:53

continuare

Punctul 6 de pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare se intitula „modificari statut”. Aceste modificari ale statutului au fost aprobate de Adunarea Genarala Extraordinara a AJF Alba in sedinta din 13 august 2011.
Conducerea AJF Alba avea obligatia sa solicite Judecatoriei Alba Iulia pronuntarea unei incheieri prin care sa se incuviinteze modificarile aduse statutului AJF Alba asa cum au fost aprobate de Adunarea Generala Extraordinara din 13 august 2011.
INSA PRESEDINTELE AJF ALBA, domNUL SORIN CORPODEAN, NU A SOLICITAT NICIODATA JUDECATORIEI ALBA IULIA SA APROBE MODIFICARILE ADUSE STATUTULUI ASA CUM AU FOST HOTARATE DE ADUNAREA GENERALA DIN 13 AUGUST 2011.

ITALIANUL 16 mai 2014 at 12:03

continuare

Domnilor, trebuie sa intelegeti ca nu au ce acte sa iese de la Judecatoria Alba Iulia, ca urmare a Adunarii Generale Extraordinare din 13 august 2011 prin care s-a hotarat modificarea statutului AJF Alba, deoarece nu s-a solicitat Judecatoriei Alba Iulia eliberarea vreunui act. Presedintele AJF Alba nu depus o cerere la Judecatoria Alba Iulia prin care sa solicite pronuntarea unei hotarari judecatoresti de aprobare a modificarilor aduse la statut.
Din acest moment problemele devin foarte complicate, intrucat cei din conducerea AJF Alba care trebuiau sa ia masuri pentru aprobarea modificarilor de catre instanta de judecata si nu au facut acest lucru, pot fi acuzati de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanei si neglijenta in serviciu.

ITALIANUL 16 mai 2014 at 12:18

continuare

Domnule Henegar Dan, dosarul nr. 2728/176/2013 la care dumneavostra faceti referire in cuprinsul articolului nu are nicio legatura cu AJF Alba. Numarul corect al dosarului este 2728/176/2010 (anul 2010 si nu 2013) care a fost inregistrat la Judecatoria Alba Iulia in data de 17.03.2010 (asadar cu peste un an inainte de Adunarea Generala Extraordinara din 13 august 2011). Acest dosar nu are nicio legatura cu modificarile aduse statutului prin hotararea Adunarii Generale din anul 2011 ci s-au aprobat modificari aduse statutului in anii anteriori anului 2010.
Pentru modificarile aduse statutului 2011 conducerea AJF Alba, in mod nelegal si abuziv nu a solicitat Judecatoriei Alba Iulia sa aprobe modificarea statutului .

ITALIANUL 16 mai 2014 at 12:31

continuare

Ultimul termen in dosarul 2728/176/2010 a fost in data de 20.04.2010 (si nu 24.01.2013 cum sustineti dumneavoastra) in sedinta Camerei de Consiliu, Complet C22, cand s-a pronuntat o incheiere prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in incheierea din data de 25.03.2010. Domnule Henegar Dan, in data de 24.01.2013 nu a fost termen de judecata in acest dosar ci a fost actualizat siteul Judecatoriei Alba Iulia.
Repet, acest dosar nu are legatura cu modificarile aduse statutului AJF Alba de Adunarea Generala Extraordinara din 13 august 2011., fiind inregistrat la judecatoria Alba Iulia la data de 17.03.2010, asadar cu aproximativ un an inainte de data cand s-a hotarat ultimele modificari aduse statutului.

ITALIANUL 16 mai 2014 at 12:53

Concluzia este una singura: Presedintele AJF Alba nu a solicitat Judecatoriei Alba Iulia sa aprobe modificarea statutului AJF Alba, asa cum a fost hotarata in sedinta Adunarii Generale Extraordinare din 13 august 2011, comitand o grava si intentionata ilegalitate. Presedintele AJF Alba avea obligatia statutara de a pune in aplicare hotararea Adunarii Generale dar nu a facut-o, producand grave prejudicii in desfasurarea normala a activitatii AJF Alba.
AFIRMATIA CA NU AU IESTI ACTELE DE MODIFICARE A STATUTULUI DE LA JUDECATORIA ALBA IULIA, DESI AU FOST DEPUSE DIN ANUL 2011 ESTE O MINCIUNA SFRUNTATA DEOARECE LA JUDECATORIE NU A FOST DEPUS NICIUN ACT PRIN CARE SA SE SOLICITE MODIFICAREA STATUTULUI ASA CUM A FOST HOTARATA IN ANUL 2011.

ITALIANUL 16 mai 2014 at 13:00

Domnule Henegar, daca nu aveti incredere in cele relatate, cu scuzele de rigoare, imi permit sa va recomand, ca in temeiul Legii nr. 544/2011 privind accesul liber la informatiile de interes public, sa va adresati Judecatoriei Alba Iulia cu o cerere prin care sa solicitati aceste informatii.

NELUTU DEMETER 16 mai 2014 at 15:31

Comentariile care apar in urma aparitiei articolului dumneavoastra, par cel putin, foarte pertinente. De aceea „Italianul” (niciodata nu-mi plac persoanele care-si ascund identitatea) ar fi bine sa-si arate numele adevarat si spuna pe fata tot ce are de spus. Personal, in ultimii doi-trei ani am ajuns sa cunosc cat de cat, persoanele si „personajele” din jurul AJF Alba. Nu cred, repet, daca ceea ce afirma „Italianul” este devarat, ca doar domnul Corpodean este (presupus)vinovat de cele care i se pun in carca. Toti oamenii din conducerea AJF-ului, din perioada despre care se face vorbire (erau) / sant oameni cu experienta (pe functii de conducere), astfel incat, chiar daca domnul Sorin Corpodean a gresit, puteau sa-i semnaleze greseala si sa se repare „nelegalitatea”. Am participat, cei drept dupa 2011 la cateva Adunari Generale ale AJF, dar nu am auzit pe nimeni dintre membrii biroului AJF sau dintre delegati sa faca vorbire despre aceasta „ilegalitate”. Daca exista, este normal ca aceasta trebuie reparata, dar sa spui dupa patru ani (2010), ca un singur om este (presupus) vinovat, Sorin Corpodean, asta mi se pare „putin dubios”. Imi cer scuze, nu vreau sa supar si nici sa acuz pe cineva, vreau doar ca fiecare sa-si asume afirmatiile facute (si eventual contributia la eventualele ilegalitati facute).

horatiu 16 mai 2014 at 17:07

Domnu Demeter dc nu participaci si dumneavoastra la aceste alegeri?aveti experienta indelungata in liga a 4 pregatire profesionala ,om de fotbal..o sa fiti puternic sustinut de ARENA drept rasplata pentru meciul din tur:)))

NELUTU DEMETER 16 mai 2014 at 17:18

… mersi Horatiu, nu traiesc din fotbal, am incercat sa fac cate ceva pentru sport, la noi in oras, dar dupa cate vad ca se intampla in fotbal, nu ar fi exclus ca dupa incheierea campionatului sa las pe altii … sa salveze fotbalul aiudean !

ITALIANUL 16 mai 2014 at 19:29

Domnule Demeter, conform statutului (inclusiv cel din 2005) Presedintele reprezinta AJF Alba in fata instanteor de judecata, in calitate de reprezentant legal al persoanei juridice. La Aunarea Generala din 13 august 2011 a fost modificata componenta Biroului executiv, care, de altfel, asa cum s-a votat in aceea sedinta trebuia sa poarte pe viitor denumirea de Comitet executiv. Cu toate ca aceste modificari ale statutului (deci inclusiv modificarea componentei Biroului executiv), nu au fost aprobate de instanta de judecata, Biroul executiv a functionat in componenta aprobata in 2011 si nevalidata de Judecatoria Alba Iulia. Aceasta inseamna ca toate hotararile adoptate de Biroul (Comitetul ?) executiv din 13 august 2011 si pana in prezent sunt lovite de nulitate intrucat au fost adoptate de un organism nelegal constituit.
Va inchipuiti consecintele acestui fapt? Inclusiv hotararile Adunarilor Generale ale AJF Alba care au avut loc din 13 august 2011 si pana in prezent sunt nule, deoarece Adunarea Generala este convocata prin hotararea Biroului executiv. Daca hotararea Biroului executiv este nelegala atunci si hotararea Adunarii Generale este ilegala, deoarece a fost convocata de un Birou executiv nelegal constituit.
Intrebati-l pe dl. Corpodean de ce nu a solicitat aprobarea instantei, pentru ca stia si i s-a pus in vedere ca este necesara aceasta aprobare? Insa dl. Corpodean a preferat sa minta si sa sustina ca a depus cerere la Judecatoria Alba Iulia, insa nu au „iesit” actele. Poate ar trebui sa raspunda la aceasta problema si domnul Nichimis care in perioada 2011-2013 a detinut functia de secretar general al AJF Alba.
Inclusiv in unele dintre sedintele Adunarii Generale care au avut loc dupa 13 august 2011, domnul Corpodean a afirmat ca a depus cerere la Judecatoria Alba Iulia insa nu „au iesit” actele.
Daca aveti alte nelamuriri intrebati-ma si va voi raspunde aici.

NELUTU DEMETER 16 mai 2014 at 19:52

… nelamuriri am, dar nu cred ca le putem rezolva prin intermediul presei. Oricum, aveti intreaga mea apreciere pentru modul in care cunoasteti speta. Asa ca, astept sa vad ce se intampla pe mai departe. Totusi, nu ma puteti convinge ca ceilalti colegi ai domnului Corpodean nu au stiut pana acum despre situatia pe care dumneavoastra ne-ati expus-o. Cum au putut sa treaca ani, sa nu te intrebi, eu cum votez, in ce baza legala , cum primesc indemnizatie, in ce baza, etc. Nu tin sa polemizez cu dumneavoastra, dar nu pot sa nu ma intreb. Pot face acest lucru?

ITALIANUL 16 mai 2014 at 20:19

Domnule Demeter, cea mai buna dovada ca la nivelul conduverii AJF Alba nu se stia ca dl Corpodean nu a solicitat Judecatoriei Alba Iulia aprobarea modificarilor din statut este afirmatia domnului Ioan Moldovan prim-vicepresedinte al AJF cuprinsa in articol „Corpodean ne-a mintit”. Domnul prim vicepresedinte Ioan Moldovan stia de la domunl Presedinte Sorin Corpodean ca s-a solicitat Judecatoriei Alba Iulia aprobarea modificarilor la statut. Insa nu s-a facut nicio solicitare in acest sens.
Asadar, domnul presedinte l-a mintit inclusiv pe domnul prim vicepresedinte cu privire la acest aspect. Daca nu credeti aveti amabilitatea sa-l intrebati chiar pe domnul Ioan Moldovan ca il cunoasteti, fiind concitadin cu dumneavoastra.
Sunt curios sa aflu in aceasta speta parerea domnului Nichimis Iulian care a fost secretar general al AJF Alba sau chiar a actualului secretar general, domnul Petropulos Cristian.
Oricum, prin fapta sa, domnul Corpodean a dovedit ca pentru dinsul hotararile Adunarii Generale ale AJF Alba nu valoreaza nici cat o ceapa degerata, ilegalitatea este foarte grava, iar consecintele juridice, cel putin pentru moment, nu pot fi cuantificate.

NELUTU DEMETER 16 mai 2014 at 21:26

NU MAI AM NIMIC DE COMENTAT domnul „ITALIANUL”!

******** 16 mai 2014 at 22:05

Din pacate se pare ca cei ce se lingusau pe langa domnul Sorin, au inceput sa il atace, vezi presedintele ……. CJA a plecat (fugit) in tarile calde cu pasarile calatoare si balbaitul se baga si el fortat in seama, ce sa zic mare e gradina domnului si tot gardul e ciuruit:)))))))))))))

Aiudean 16 mai 2014 at 22:48

Presedintele Cja(dan lucian) a fugit din tara in asteptarea sentintei de la sfarsitul lunii din dosarul Mita pt arbitrii. Se pare ca stia ce-l asteapta si a fugit ca un las.

Mahoney 17 mai 2014 at 0:00

Corpodene, tu mai stai sa vezi cati ani iti dau astia sau tai-o fuguta, ca Dan Lucian iti tine loc prin tarile calde?

Comentariile sunt oprite