Rămâi conectat

Curier Județean

Alege viața: Aproape 600 de abateri contravenționale și patru infracțiuni constatate, în cadrul unei acțiuni a IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii din Alba au acționat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor rutiere care au ca și cauză viteza excesivă precum și pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau substanțe psihoactive, astfel au fost constatate patru infracțiuni și 590 de abateri contravenționale.

În perioada 14 – 16 mai 2021, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au organizat, pe raza întregului județ, o acţiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cu consecințe grave, în special a celor care se datorează vitezei excesive și conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

La acțiune au participat polițiștii rutieri și cei de ordine publică cu atribuții pe linie de circulație rutieră, care au folosit 11 aparate radar și 15 aparate etilotest.

Astfel, au fost depistaţi 590 de conducători auto care au încălcat normele rutiere, din care 324 circulau cu viteză peste limita legală.

De asemenea, au fost reținute 27 de permise de conducere, din care 5 pentru viteză peste limita legală, 4 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri.

Au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, din care două de conducere sub influența alcoolului.

În scopul prevenirii comiterii de accidente rutiere, în calitate de conducători auto, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă:

  • Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare!
  • Respectaţi-vă partenerii de trafic!
  • Nu conduceţi când sunteţi obosiți!
  • Evitaţi administrarea medicamentelor ale căror reacţii adverse pot influenţa conducerea autovehiculului!
  • Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!
  • Dacă aţi consumat băuturi alcoolice, NU CONDUCEŢI!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea