ALDE Alba, atac cu mantă la prefectul de Alba: „așteptăm să intre ursul de bunăvoie în cușcă?”

ALDE Alba, atac cu mantă la prefectul de Alba: „așteptăm să intre ursul de bunăvoie în cușcă?”

Problema ursului din Pâclișa a ajuns și la urechile celor din ALDE Alba care, prin reprezentantul lor în consiliul local Alba Iulia, susțin că se putea găsi o soluție mai convenabilă privind prinderea animalului. O metodă prezentată de consilierul Bogdan Lazăr se referă la urmărirea și tranchilizarea sălbăticiunii, acesta considerând că planul conform căruia ursul va intra singur în cușca pregătită de autorități, este o pierdere de vreme.

„Dacă eu eram cel cu decizia, aș fi făcut în felul următor, foarte simplu și foarte eficient. Aș fi luat legătura cu asociațiile de vânători din zonă , organizam o partidă de vânătoare cu specificația să tranchilizăm ursul. Nu mi se pare că acel urs este vinovat, el nu are rațiune. Stăteam în acea pădure, la Pâclișa, și până nu tranchilizam ursul nu plecam de acolo. Îl tranchilizam și pe urmă îl băgam în cușcă. Punem cuști, intră câinii.” a precizat consilierul local.

ELIT

De asemenea, consilierul local se întreabă retoric ce s-ar întâmpla dacă animalul sălbatic ar ataca un om, stârnindu-se astfel o întreagă isterie pentru prinderea și omorârea ursului, cu implicarea unor ONG-uri de protecție a animalelor pe de-o parte și cu locuitorii revoltați de cealaltă parte.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...