Rămâi conectat

Politică Administrație

ALDE Alba, atac cu mantă la prefectul de Alba: „așteptăm să intre ursul de bunăvoie în cușcă?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALDE Alba, atac cu mantă la prefectul de Alba: „așteptăm să intre ursul de bunăvoie în cușcă?”

Problema ursului din Pâclișa a ajuns și la urechile celor din ALDE Alba care, prin reprezentantul lor în consiliul local Alba Iulia, susțin că se putea găsi o soluție mai convenabilă privind prinderea animalului. O metodă prezentată de consilierul Bogdan Lazăr se referă la urmărirea și tranchilizarea sălbăticiunii, acesta considerând că planul conform căruia ursul va intra singur în cușca pregătită de autorități, este o pierdere de vreme.

„Dacă eu eram cel cu decizia, aș fi făcut în felul următor, foarte simplu și foarte eficient. Aș fi luat legătura cu asociațiile de vânători din zonă , organizam o partidă de vânătoare cu specificația să tranchilizăm ursul. Nu mi se pare că acel urs este vinovat, el nu are rațiune. Stăteam în acea pădure, la Pâclișa, și până nu tranchilizam ursul nu plecam de acolo. Îl tranchilizam și pe urmă îl băgam în cușcă. Punem cuști, intră câinii.” a precizat consilierul local.

De asemenea, consilierul local se întreabă retoric ce s-ar întâmpla dacă animalul sălbatic ar ataca un om, stârnindu-se astfel o întreagă isterie pentru prinderea și omorârea ursului, cu implicarea unor ONG-uri de protecție a animalelor pe de-o parte și cu locuitorii revoltați de cealaltă parte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea