Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alberto Dămian, elev la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, performanță remarcabilă la olimpiada de informatică: A obținut locul I la etapa județeană și este deja admis la facultate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alberto Dămian, elev la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, performanță remarcabilă la olimpiada de informatică: A obținut locul I la etapa județeană și este deja admis la facultate

Pentru al 2-lea an consecutiv, Alberto Dămian din clasa a 12-a A de la profilul matematică informatică intensiv informatică a obținut locul 1 la faza județeană a Olimpiadei de informatică! Astfel în acest an, elevii Colegiului Național David Prodan au reușit performanța de a câștiga 2 locuri 1 din cele 4 existente la nivel liceal la această disciplină la clasele a X-a și a XII-a.

Deşi Alberto este unul dintre elevii noștri de valoare, ceea ce este interesant la el este că la o primă vedere, nu se distinge cu absolut nimic de ceilalți colegi, nu face nimic extraordinar pentru a atrage atenţia asupra sa iar dacă nu îl cunoşti, rişti să treci pe lângă el fără să îl remarci și fără să ai ocazia să afli despre pasiunea sa și despre rezultatele deosebite obținute la olimpiade și concursurile de informatică.

Citește și: O elevă de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, performanță la Olimpiada de matematică: Locul I la faza județeană și calificare la etapa națională

Dacă ar fi să-l caracterizăm, trăsătura lui fundamentală este fără doar şi poate modestia care în cazul lui se împleteşte armonios cu multă inteligență și umor fin de calitate. Deşi e genul de copil care nu se lasă cu uşurinţă descoperit, volumul de muncă ce stă în spatele realizărilor sale e de necontestat- cu toate că prima impresie pe care o lasă este că pentru el totul este o joacă, în ciuda faptului că este de fapt foarte matur (lucru pe care îl poţi remarca încă de la primele replici reale pe care ajungi să le schimbi cu el, când îți dai de fapt seama că în mintea lui lucrurile sunt foarte clare și că îşi are stabilite obiectivele de foarte multă vreme.)

Ne-am bucurat să-l vedem pe Alberto cum a crescut sub ochii noștri în acești aproape 4 ani și cum şi-a dezvoltat pasiunea pentru informatică aducând-o la nivel de performantă- sprijinit fiind de o profesoară la fel de pasionată de acest domeniu complex, sufletista noastră colegă, Janeta Crăciun. Eforturile doamnei profesoare au dat rod nu doar în cazul lui Alberto ci la zeci de generații pe care le-a avut pe parcursul timpului și cu care a avut performanțe deosebite. Nu e deci de mirare că, împreună cu dânsa, Alberto continuă istoria performanțelor informatice la Colegiul Național David Prodan.

L-am rugat în acest context, să ne spună câteva cuvinte despre ce a însemnat pentru el experiența olimpiadelor și concursurilor de informatică la care a participat în cei 4 ani de David Prodan:

“Participând la olimpiade, ne dăm șansa să ne cunoaștem mai bine și să vedem ce putem face când ne dăm silința. E ca un fel de provocare care ne împinge să ne depășim limitele și să mergem mai departe decât ne-am gândit că putem. Cred că e important să recunoaștem că da, avem niște talente, dar trebuie să le și îngrijim. Și asta vine cu muncă și dedicare. Degeaba ai talent dacă stai pe bară și nu faci nimic cu el, nu-i așa? Așa că, indiferent de ce faceți în viață, nu uitați că efortul pe care îl depuneți contează enorm. Când vă simțiți copleșiți sau descurajați, amintiți-vă că munca bate talentul atunci când talentul nu muncește.

Recomand tuturor să participe la cât mai multe olimpiade și concursuri având în vedere faptul că nu aveți nimic de pierdut, ci doar de câștigat, pentru că aveți ocazia să vă descoperiți talentele ascunse.

Și nu pot să închei fără să adresez sincerele mele mulțumiri doamnei Janeta Crăciun pentru sprijinul oferit în pregătirea pentru concursurile de informatică. Cu ajutorul ei, am reușit să câștig locul 1 doi ani la rând, iar pentru asta îi sunt profund recunoscător.”

Îi urăm mult succes în continuare la examenul de bacalaureat pentru că la facultate deja este admis.

prof. Alisie Anca


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea