Rămâi conectat

Politică Administrație

ALBA:Sistemul microregional de alimentare cu apă potabilă a 8 localităţi de pe Valea Secaşelor începe cu o nouă amânare

Bogdan Presecan

Publicat

în

După 4 ani de pierderi a zeci de miliarde de lei, procese, termene și amânări, alimentarea cu apă și canalizare a Podișului Secașelor (Vingard, Boz, Cîlnic, Cunţa, Doştat, Draşov, Răhău şi Şpring) începe cu o nouă amânare.

Mai multe mii de locuitori din satele de pe Valea Secaşelor așteaptă din 2011 să beneficieze de apă potabilă la robinete, în baza unei investiţii de aproape 12 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Alba.

Aceștia vor mai trebui să aștepte cel puțin 3 luni până când lucrările vor fi reluate, din cauza faptului că rezultatele licitației pentru realizarea acestei investiții, câștigate de SC Instalatorul SA din Alba iulia, au fost contestate, continuarea lucrărilor fiind amânată până la finalizarea de către Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a plângerii societății clasate pe locul 3.

Proiectul de implementare a sistemului microregional de alimentare cu apă potabilă a fost lansat în 2009, investiţia având ca termen de finalizare 18 luni. Din cauza nerespectării contractelor din partea societăților care au câștigat atunci licitația pentru aceste lucrări, proiectul s-a blocat, urmând o serie de procese în instanță.

Sistemul microregional de alimentare cu apă potabilă, inițial a zece localităţi de pe Valea Secaşelor, presupunea montarea de conducte pe o lungime totală de peste 62 de kilometri şi realizarea a nouă gospodării de apă cu staţii de clorinare, staţii de pompare şi rezervoare de mare capacitate.

Lucrările de de alimentare cu apă și canalizare la Daia Română și Cut nu vor fi însă afectate de această situație. Aici investiția este realizată în urma unui parteneriat între administrațiile locale din Daia Română și Cut, SC Apa CTTA și Consiliul Județean Alba. Primăriile  sunt responsabile de achiziționarea materialelor necesare, SC Apa CTTA urmând să execute lucrările pentru cei aproximativ 30 de km de rețele și racorduri.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Adrian Emil Negruțiu, consilier județean PNL: Ipocrizia si incompetenta PSD si USR. Au hotărât creșterea prețului la apă și canal, iar noi toți suntem puși să plătim prostiile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Adrian Emil Negruțiu, consilier județean PNL: Ipocrizia si incompetenta PSD si USR. Au hotărât creșterea prețului la apă și canal, iar noi toți suntem puși să plătim prostiile lor Apropierea campaniei electorale, îi face pe cei de la PSD, să mintă fără să clipească pe tema prețurilor la apă și canal. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea