Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiulianul Viorel Onea inculpat în dosarul utilajelor furate din U.E., arestat în Italia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un albaiulian inculpat în dosarul utilajelor agricole furate din UE a fost arestat în Italia într-o altă cauză. Este vorba despre Viorel Onea pe numele căruia procurorii DIICOT Hunedoara au emis în luna aprilie 2011 un mandat de arestare în lipsă pe o perioadă de 30 de zile întrucât acesta nu a putut fi găsit la domiciliu. Onea a fost arestat de autorităţile din peninsulă într-o altă cauză care priveşte fapte comise pe teritoriul Italiei. Din cauza acestei decizii a autorităţilor italiene, judecarea dosarului la Curtea de Apel Alba Iulia a fost amânată luni, 9 ianuarie, pentru data de 10 februarie 2012, până când se aşteaptă detalii de la autorităţile italiene.

În total 32 de inculpaţi sunt acuzaţi că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de  furt calificat cu consecinţe deosebit de grave din state ale Uniunii Europene şi pentru săvârşirea în principal a următoarelor fapte: identificau utilaje agricole, verificau modul în care erau  depozitate de către proprietari,  căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS după care utilajele erau  sustrase, transportate în România, fiind folosite documente falsificate, ascunse la diverşi tăinuitori şi apoi valorificate pentru importante sume de bani.

Prin acelaşi rechizitoriu au fost trimişi în judecată şi Tarnu Ioan, locotenent-colonel, fost şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba şi Schiau Liviu, subcomisar de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului. Pe lângă cei doi, pe lista inculpaţilor apar şi numele a altor patru bărbaţi din Alba: Călin Cristian Oprea, Mircea Stanciu, George Vinţan şi Viorel Onea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea