Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale, locul doi în ancheta GSP! Drăgușin, cel mai bun fotbalist român în 2023

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale, locul doi în ancheta GSP! Drăgușin, cel mai bun fotbalist român în 2023

 

Albaiulianul Nicolae Stanciu (30 de ani), căpitanul echipei naționale a terminat pe locul secund în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor, ajunsă la a 58-a ediție, în topul celor mai buni fotbaliști români din 2023.

Radu Drăgușin (Genoa) a fost desemnat fotbalistul anului 2023, iar Denis Alibec (Farul/Muaither) a prins treapta a 3-a a podiumului (11 puncte). Drăgușin a fost primul la toate cele 5 secțiuni, acumulând 25 de puncte, iar Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns/ Damac FC) s-a clasat pe locul secund, totalizând 20 de puncte.

În 2022, Nicolae Stanciu a cucerit trofeul decernat de “Gazeta Sporturilor”, cel mai important premiu individual al carierei și totodată pentru sportul din Alba

În trecut, 2021 a fost al treilea an la rând în care ex-uniristul a terminat pe poziția a 3-a (chiar dacă la egalitate cu locul 2, Ianis Hagi, laureat fiind Florin Niță), în 2020 fiind devansat de Denis Man (Parma, în Serie B) și Ciprian Deac (CFR Cluj), iar în 2019 de Ionuț Radu (Genoa) și George Pușcaș (Inter Milano). În 2016, fotbalistul originar din Craiva s-a situat pe locul secund, după Denis Alibec, devansându-l pe R. Marin.

La această secțiune au votat suporterii, antrenorii din Liga 1, căpitanii echipelor din Liga 1, oficialii echipelor din Liga 1 și redactorii Gazetei Sporturilor. Ponderea voturilor a fost egală pentru toate cele 5 categorii de votanți (20%) în stabilirea rezultatului final.

Jucătorul descoperit de Alexandru Kalanyos a deslușit tainele “sportului rege” la Unirea Alba Iulia și a împlinit 30 de ani în 7 mai.

Stanciu a fost, în 2016, primul jucător plecat de la un club din Alba prezent la un turneu final, la Europeanul din Franța și totodată primul jucător din județ care a purtat banderola de căpitan de echipă al primei reprezentative. Calificarea la Euro 2024 din Germania, sub comanda lui Edward Iordănescu, desemnat cel mai bun antrenor al anului, reprezintă al doilea turneu final pentru Nicolae Stanciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea