Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiulianul Dorin Șerdean, încă 30 de zile de arest la domiciliu: Este cercetat într-un dosar pentru o fraudă de 13 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fostul acționar majoritar al clubului Dinamo București și fost viceprimar în Alba Iulia, Dorin Șerdean, va mai rămâne 30 de zile în arest la domiciliu în dosarul în care a fost trimis în judecată de Parchetul European pentru o fraudă de 13 milioane de euro.

”Constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă prin încheierea pronunţată la data de 8 septembrie 2023 de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, rămasă definitivă prin încheierea nr. 488/CP din data de 12.09.2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, faţă de inculpatul Șerdean Pavel Dorin (…), măsură pe care o menţine”, se precizează în încheierea Tribunalului București, din 5 octombrie. Inculpatul nu a contestat măsura arestului la domiciliu.

Tribunalul București i-a menținut obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată în faţa căreia se află cauza penală ce-l priveşte judecătorul a desemnat Poliția municipiului Alba Iulia ca „organ de supraveghere a respectării măsurii preventive a arestului la domiciliu”.

De asemenea, acesta nu are voie să ia legătura cu reprezentanții firmelor care sunt părți civile în dosar. Șerdean a fost trimis în judecată în 5 septembrie. Fostul viceprimar din Alba Iulia este acuzat că făcea parte dintr-o rețea infracțională de furnizare de scrisori de garanție false, către beneficiarii de proiecte din fonduri UE, pentru asigurarea unor eventuale daune.

În luna mai 2023, Parchetul European a efectuat zeci de percheziții în România și Franța, în cadrul unei anchete privind o fraudă majoră care implică fonduri europene și naționale. Dorin Șerdean ar fi emis 18 scrisori de garanție false pentru câștigătorii unor proiecte finanțate din fonduri UE și naționale, prin care pretindea că asigură proiectele împotriva unor eventuale daune. Prejudiciul s-ar ridica la 13 milioane de euro. Dorin Șerdean a fost viceprimar în Alba Iulia în perioada iulie 2012 – februarie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

5 decembrie | Distrugeri de muniții neexplodate, la Poligonul de tragere din Micești: Măsurile ISU pentru cei care descoperă astfel de armament

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

5 decembrie | Distrugeri de muniții neexplodate, la Poligonul de tragere din Micești: Măsurile ISU pentru cei care descoperă astfel de proiectile În ziua de 05.12.2023, între orele 11.00 – 16.00, în Poligonul de tragere din garnizoana Micești se desfăşoară activitatea de distrugere a muniţiilor găsite neexplodate, descoperite pe teritoriul judeţului Alba. Cu această ocazie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare