Rămâi conectat

Sport

Albaiulianca Miriam Bulgaru, victorie importantă la Varna | Progres pentru tenismena din Cetatea Marii Uniri şi primul turneu câştigat în 2017

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianca Miriam Bulgaru (legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia) a cucerit sâmbătă trofeul ITF de la Varna în Bulgaria, acesta fiind cel mai important turneu câştigat de tenismena ce va împlini 19 ani în 18 octombrie.

Sportiva din Cetatea Marii Uniri a depăşit-o în finala competiţiei din ţara vecină, după o partidă ce a durat o oră şi 25 de minute, pe compatrioata sa Cristina Adamescu, scor 6-0, 7-6, chiar dacă în setul secund a fost condusă cu 5-2. Miriam era favorita 5 în Bulgaria şi acesta e al doilea trofeu ITF din carieră, după cel de la Galaţi, în 2016, cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari.

La competiţia din Bulgaria, dotată cu 15.000 de dolari fond de premiere, albaiulianca a trecut pe rând de Alexandra Stăiculescu (scor 6-0, 6-1), Gergana Topalova (Bulgaria) – scor 0-6, 6-4, 6-2; Michaela Boev (Belgia) – în sferturi (dublu 6-3) şi Gabriela Tătăruş (dublu 6-1) – în semifinale. În 2017 a mai participat la diverse turnee precum Balatoboglar (Ungaria), Mamaia, Hodmezovasarhely (Ungaria), Arad, Tg. Jiu, Budapesta, Bucureşti, Curtea de Argeş, Gyor (Ungaria) sau Sharm El Sheikh (Egipt). “Sunt fericită cu acest titlu, al doilea al carierei mele. Am avut o pregătire extrem de bună înainte, acasă, cu echipa mea şi am plecat foarte încrezatoare. Am reuşit să joc un tenis de înalt nivel şi sunt nerăbdătoare să ajung la nivelul următor şi să cuceresc cât mai multe titluri. Mulţumesc persoanelor care mă ajută permanent să mă menţin în formă şi cred în mine. De asemenea, mulţumesc pentru susţinere Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia cât şi sponsorului de echipamente, Head”, a declarat Miriam.

*2017, cel mai bun an al carierei

Miriam traversează cea mai bună perioadă a carierei, în 2017 mai disputând o finală la Tg. Jiu şi ajungând în sferturile de finală ale turneului de la Mamaia, dotat cu premii de 25.000 de dolari, iar în acest moment ocupă locul 608 în clasamentul WTA. “Până acum 2017 a fost cel mai bun an în planul dezvoltării calităţilor fizice pentru Miriam, iar asta îi susţine jocul la un nivel mult mai ridicat. Rezultatul ultimului ciclu de pregătire s-a arătat în Bulgaria, unde Miriam, pe măsură ce a înaintat în competiţie, s-a simţit tot mai energică de la o zi la alta, atingând un vârf de forma fizică exact la sfârşitul turneului, când a susţinut semifinala şi finala, câştigându-le pe amândouă cu prospeţime”, a spus Lucian Nicolescu, cel ce se ocupă de pregătirea fizică a promiţătoarei sportive din municipiul albaiulian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea