Rămâi conectat

Sport

Albaiulianca Diana Ignat – iarăși vicecampioană națională la baschet Under 20

Dan HENEGAR

Publicat

în

Pentru al doilea an consecutiv, Diana Ignat-Kleemann a devenit vicecampioană națională la baschet, cu CSM Târgoviște, în competiția feminină Under 20.

Talentata baschetbalistă în vârstă de 20 de ani s-a clasat pe trepta a doua a podiumului cu gruparea de lângă Turnului Chindiei, în urma campioanei CSȘ Alexandria (a câștigat titlul al treilea an la rând). Teleormănencele au terminat întrecerea fără înfrângere (ultimul turneu a fost în Sala “Horia Demian”), cu 12 victorii din tot atâtea meciuri, iar podiumul a fost completat de CSȘ CSM Târgoviște (bilanț 8 victorii și 4 înfrângeri) și CS Universitatea Cluj-Napoca (5-9), mai participând Olimpia București (3-9) și Universitatea Oradea (0-12).

Sunt foarte fericită că și anul acesta am ocupat un loc pe podium și totodată să fim a doua echipă cu cel mai mare punctaj din grupă. În comparație cu anul trecut am avut un mic dezavantaj datorită faptului că în componența echipei noastre au fost doar 8 jucătoare. Cu toate acestea am reușit să cucerim argintul ceea ce demonstrează că munca în echipă și ambitia aduc rezultate favorabile. Le mulțumesc antrenorilor și tuturor celor care ne au susținut!”, a transmis Diana Ignat.

Descoperită în Cetatea Marii Uniri de antrenorul Valentin Urian, baschetbalista a deslușit tainele sportului sub panou la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. Încă de la vârste fragede, deși era mai mereu mai mică, a fost convocată în reprezentativa României la diferite categorii (Under 15, Under 16, Under 17, Under 18). La sfârșitul anului 2017, la doar 15 ani, a jucat în sezon pe prima scenă, la CSU Alba Iulia, care însă ulterior s-a desființat. A trecut două sezoane la BC Sirius Tg. Mureș, iar din 2020 activează în Liga Națională la CS Municipal Târgoviște. Și în ultimii ani s-a bucurat de convocări sub “tricolor”, în 2019 la naționala Under 18 de 3×3 (în Georgia, la Tbilisi), în 2020 în Ungaria, la Debrecen (World Cup), iar anut trecut la reprezentativa României Under 20 (Skopje, Macedonia, FIBA European Challengers)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea