Rămâi conectat

Actualitate

ALBA: Un bărbat de 55 de ani s-a aruncat de la etajul I al Spitalului Județean de Urgență UPDATE

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din județul Alba a încercat să se sinucidă, pentru a doua oară săptămâna aceasta, aruncându-se miercuri, 4 iulie, în jurul orei 17.20, de la etajul I al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Bărbatul era internat la secția de chirurgie a spitalului pentru că în urmă cu câteva zile a încercat să își pună capăt zilelor folosind un cuțit cu care s-a înjunghiat singur în zona inimii și a abdomenului.

Se pare că și după această a doua tentativă, „sinucigașul” se află internat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, starea lui fiind stabilizată. Victima era în stare conștientă în momentul în care medicii i-au acordat primul ajutor.

Lunile iulie și august sunt cele în care incidența sinuciderilor este cea mai mare din an.

Faptul că acest bărbat a fost internat alături de ceilalți pacienți la secția de chirurgie, fără să fie consiliat și supravegheat într-un regim special, având în vedere motivul pentru care a ajuns în spital, arată limitele sistemului nostru sanitar, mai ales în ceea ce privește persoanele aflate în situații limită din punct de vedere psihic.

În județul Alba, o persoană își pune capăt zilelor în fiecare săptămână.

UPDATE raport IPJ: „La data de 04 iulie 2012, orele 18.20 Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către un asistent medical de la Spitalul Judetean de Urgente Alba cu privire la faptul că, un bărbat în varstă de 57 ani, din Gârda de Sus, judeţul Alba, s-a aruncat de la etajul I pe un geam al spitalului.

Persoana a rămas conştientă şi a fost dusă la Secţia Urgente, unde i s-au acordat primele îngrijiri, fiind reinternată ulterior în aceeaşi secţie.

Din cercetările efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că C.C. era internat la Secţia Chirurgie  a Spitatului de Urgenţă Alba Iulia, încă din data de 2 iulie a.c., fiind transferat de la Spitalul Câmpeni în urma unei automutilări prin injunghiere, acest gest fiind făcut pe fond depresiv.”

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea