Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ALBA: Numărul infecțiilor respiratorii și al pneumoniilor a crescut în săptămâna 10-17 noiembrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul infecțiilor respiratorii și al pneumoniilor a fost în creștere în săptămâna 10-17 noiembrie, potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Alba.

În perioada menționată, medicii din județ au depistat 2.373 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, soldate cu 40 de internări. Și numărul pneumoniilor a crescut, fiind înregistrate 322 de cazuri, dintre care 71 au necesitat internare în spital.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

In anumite situații, pneumonia este transmisa prin respirația unor picături mici care conțin organisme care cauzează pneumonie. Aceste picături ajung in aer atunci când o persoana infectata cu germeni, tușește sau strănuta.

In alte situații, pneumonia este provocata atunci când bacteriile sau virușii care sunt prezenți in mod normal in gura, gat sau nas ajung in plămâni. In timpul somnului, de exemplu, oamenii pot aspira secrețiile de la nivelul gurii, nasului sau gatului. In mod normal, răspunsul reflex al organismului este tusea, iar sistemul imunitar va încerca sa prevină aspirarea organismelor care pot determina pneumonia.

Infecțiile respiratorii acute întrunesc maladiile inflamatorii de etiologie infecțioasa a sistemului respirator ce se dezvolta in forme acute.

Infecțiile respiratorii acute determina peste jumătate din bolile copilului de vârsta frageda si 30 – 40% din maladiile preșcolarului si școlarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Din 7 mai, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, din incinta SJU Alba Iulia: Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din 7 mai, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, din incinta SJU Alba Iulia: Cum se fac programări Începând de marți, 7 mai 2024, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, proaspăt amenajat, din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Astfel, ambulatoriul de pe strada Mușețelului, nr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea