Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

ALBA: LEO și LIONS, în topul organizațiilor caritabile în 2014. Bilanțul acțiunilor desfășurate în prima jumătatea a anului lionistic

Dragoş Suciu

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
  • Comunicat de presă.

Așa cum la sfârșitul fiecărui an mulți dintre noi își fac un bilanț al realizărilor și a modului de gestionare a evenimentelor petrecute de-a lungului  anului, cluburile de voluntariat Leo Fortress Alba Iulia și Lions Alba Iulia realizează bilanțul acțiunilor desfășurate în prima jumătatea a anului lionistic, acestea având scopul de a promova prețuirea societății noastre cât și de a încuraja ajutorarea semenilor noștri!

ECOLOGIZARE

LEO1În luna iulie Clubul non-profit Leo Fortress Alba Iulia a realizat în parteneriat cu Clubul Lions Alba Iulia, o acțiune de ecologizare pe malul râului Mureș, în zona Drâmbar. Membrii celor două cluburi au ecologizat zona și au pus panouri informative cu privire la durata degradării unui deșeu aruncat în natură. Prin această acțiune tinerii “leuți” au dorit să atragă atenția asupra protejării mediului înconjurător, astfel încât la sfârșitul acțiunii toată lumea a fost mulțumită că a lăsat în urmă un mediu curat și plăcut petrecerii timpului liber, dedicat albaiulienilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

PROIECT DE SUSȚINERE A CASELOR DE COPII DIN ALBA IULIA

Pe parcursul lunilor iulie și august, membrii Cluburile Leo și Lions din Alba Iulia au  vizitat două  case de copii din oraș cu care avem un parteneriat de ani de zile și unde au LEO6fost donate alimente neperisabile. Sprijinul pe care membrii cluburilor îl acordă acestor copii nu este  doar material, deoarece de fiecare dată am petrecut timp cu copiii, ne-am jucat cu ei, am povestit, și am încercat să aflăm cât mai multe despre ei.

PROIECT DE CONȘTIENTIZARE A IMPORTANȚEI MONUMENTELOR ISTORICE

“Respectă trecutul”

Proiectul de conștientizare a importanței monumentelor istorice realizat este un efort comun al Cluburilor Leo si Lions Alba Iulia și vizează o serie de monumente din județul Alba.

Am făcut la ambele monumente o evaluare a stadiului de degradare a monumentului și am pus câte o placuță cu îndemnul ”Acesta este un monument din sec. XIII – Respectă trecutul ca să poți aprecia viitorul”. În acest an lionistic, care se desfășoară pe perioada 1 iulie- 30 iunie, am început cu monumentele istorice de la Benic si Sântimbru, iar la anul vor urma Vurpăr si Vinț.

GALLERY SALE

Clubul Leo Fortress Alba Iulia în parteneriat cu Clubul Lions Alba Iulia au realizat în data de 11 octombrie un eveniment caritabil marca Asociației “Căsuța cu Zâmbete”, găzduit de cafeneaua Framm’s. Acțiunea a constat în amplasarea unui stand cu obiecte donate care au fost puse în vânzare cu scopul de a strânge bani pentru construirea unei Camere Senzonriale destinată copiilor cu probleme de vedere și autism.

CAMPANIE – ANTIBIOTCELE

„NU orice antibiotic distruge orice bacterie”

Cluburile Lions si Leo din Alba Iulia au început o campanie de conștientizare a populației cu privire la folosirea necorespunzătoare a antibioticelor intitulată ”NU orice antibiotic distruge orice bacterie ”. Acțiunea este în desfășurare și până la momentul actual ni s-au alăturat o serie de farmacii, cabinete medicale și clinici din oraș. Ținta noastră este ca informația să ajungă la cât mai multe persoane și pe această cale invităm și alte cluburi Leo si Lions să ni se alăture în acest demers atât de necesar pentru conștientizarea pericolelor utilizării necorespunzătoare a antibioticelor.

LEO HALLOWEEN PARTY

Cu ocazia sărbătorii de Halloween, “leuții” clubului de voluntariat non-guvernamental Leo Fortress Alba Iulia au organizat  pe data de 31 octombrie  un eveniment cu scop caritabil în colaborare cu Art Caffe Downtown.Tinerii membrii ai clubului plini de entuziasm au apelat la alți tineri, dornici de distracție, dar mai ales plini de dorința de a ajuta, care s-au deghizat și au contribui la strângerea unei sume de bani ce a stat la baza acțiunilor caritabile organizate în cele din urmă de către club.În urma petrecerii toți cei prezenți au avut parte de o seară de neuitat și de multe surprize.

PROIECTUL DE INTERNSHIP

Proiectul a fost organizat de către Clubul Lions Alba Iulia în parteneriat cu membrii Clubului Leo Fortress Alba Iulia, vizând un număr de 25 de tineri care au prilejul de a se orienta profesional cât și de a se cunoaște mai bine cu membrii Clubului Lions Alba Iulia.

Tinerii au fost grupați în mai multe grupe după care au vizitat birourile celor de la Lions Alba Iulia, acestea reprezentând diferite domenii precum transport marfă și logistică, farmacie, informatică, design și grafică, scriere de proiecte și organizare de evenimente, proiectul urmând să se deruleze și în luna ianuarie vizând domeniile de activitate în arhitectură, instalații și dezvoltare imobiliară și construcții.

“ VINo sa incalzesti un suflet!”           

Încă din anul 2012, “leuții” albaiulieni organizează în preajma Zilei Naționale, un stand cu vin fiert , ceai cald și cafea cu scopul de a strânge o sumă de bani pentu un suflet neajutorat.

În acest an a avut loc cea de-a treia ediție a acțiunii  „VINo să încălzești un suflet!” care de-a lungul anilor s-a bucurat pe deplin de sprijinul și dorința dumneavoastră de a ajuta. Anul acesta tinerii membrii ai clubului Leo Fortress au fost alături de micuțul Murariu Gabriel, un baiețel de 11 ani cu probleme de auz, care nu se poate bucura pe deplin de minunățiile ce-l înconjoară, având nevoie ca aparatul său auditiv să fie înlocuit, iar toate acestea nu ar fi fost posibile fara implicarea cluburilor de voluntariat Leo Cozia Râmnicu Vâlcea, Leo Young Spirit Timișoara, Leo Bucovina Suceava, și a Fundației Comunitare Alba.

CONCERTE DE MUZICĂ CLASICĂ

Concertul susținut de Orchestra de Cameră a Județului Alba în parteneriat cu Cluburile Lions si Leo Fortress Alba Iulia.

Concertul de excepție ”Între două lumi” din data de 28.11.2014 la care Cluburile Lions si Leo Alba Iulia au avut onoarea de a fi parteneri.

Cluburile Lions si Leo Fortress din Alba Iulia sunt parteneri ai Orchestrei de Cameră a Județului Alba, care a susținut un extraordinar concert de Craciun alături de corul Facultații de Teologie din Alba Iulia și soprana Daniela Vlădescu.

“DAR DIN DAR”

Acțiunea a devenit o tradiție pentru membrii Clubului Lions și Leo Fortress din Alba Iulia, fiind realizată, în fiecare iarnă, din 2007, și sprijinită de Clubul Lions Lippstadt din Germania.

Cluburile susțin anual cu alimente familii nevoiașe și case de copii din județul Alba, anul acesta fiind al șaptelea an al proiectului ”Dar din dar” desfașurat de aceștia. Iarna aceasta membrii cu spirit de echipă și dorința de a ajuta sprijină  100 de familii defavorizate care vor primi alimente neperisabile, dulciuri și produse de igienă personală.

Este de menționat că LEO este acronimul pentru Leadership, Experience, Opportunity. ”Leuții” au ca scop convingerea comunității din care trăiesc, ca fiecare membru al acesteia poate să contribuie la bunăstarea celorlalți. Organizația este alcătuită din tineri voluntari dedicați comunității.

Prin acțiunile desfășurate și evenimentele organizate, marea familie a Cluburilor Leo Fortress și Lions Alba Iulia  își dorește să aducă un zâmbet și speranță pe chipurile și în inimile celor cu care viața a fost mai puțin darnică și totodată încurajează protejarea și prețuirea societații în care trăim.Vă mulțumim pentru sprijinul și încrederea pe care ni le-ați acordat în tot acest timp și sperăm că veți fi alături de noi și în viitor.

LEO este clubul junior al Clubului Lions.

Activitatea organizațiilor poate fi urmărită și pe paginile de facebook:

https://www.facebook.com/LeoFortressAlba?fref=ts

https://www.facebook.com/clubullions.albaiulia?fref=ts

Cluburile Lions și  Leo Fortress Alba Iulia vă urează un Crăciun fericit alături de cei dragi  și un An Nou plin de bucurii și împliniri!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

LISTA actualizată cu localitațile din Alba unde apa este raționalizată: PROGRAM de furnizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

LISTA actualizată cu localitațile din Alba unde apa este raționalizată: PROGRAM de furnizare

Din cauza caniculei care a cuprins aproape toată ţara, SC APA CTTA SA ALBA este nevoită să raționalizeze apă în mai multe localităţi din județ. Astfel, începând cu dată de 12.08.2022 va comunicăm următorul program de întrerupere a furnizării apei potabile:

Întreruperea furnizării apei potabile, între orele 22.00-06.00 în următoarele localități:

– oraș Abrud

Elit - Gustul Desăvârșit

– localitățile Săliste, Tărtăria

În următoarele localități furnizarea apei potabile se va efectua după următorul program:

06.00-09.00 și 18.00-22.00- com. Lopadea Nouă (Asinip, Ciuguzel), Com. Hoparta (Silivaș, Turdas, Spalnaca)

Comună Garda de Sus ( Ghețari, Ocoale, Mununa, Hanasesti, Dealu Frumos și Garda Seacă), furnizarea se va face în funcție de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare

Facem, în continuare, apel către populație să folosească apă potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu și nu în agricultură!!

Va informăm că, în cazul în care, ulterior acestui anunț, se constată lipsa de debit și în alte localități din afară celor de mai sus, S.C. APĂ CTTA. S.A. Albă va anunță acest fapt.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea