Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba, județul cu cele mai puţine accidente mortale din România, în 2021: Autostrăzile, principalul motiv al scăderii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba, județul cu cele mai puţine accidente mortale din România, în 2021: Autostrăzile, principalul motiv al scăderii

Judeţul Alba este pe primul loc, la nivel național, în anul 2021, la cele mai puține accidente mortale înregistrate. Potrivit IPJ Alba, anul trecut au fost înregistrate 10 decese în accidente rutiere. Motivul principal al acestei scăderi se datorează deschiderii traficului rutier pe reţeaua de autostrăzi care traversează judeţul, respectiv A1 și A10.

Județul Alba se situează pe locul al doilea, la nivel național, cu 99 de kilometri de autostradă, după Timiş, care are 105 km.

”Alba este judeţul care a înregistrat cea mai mică criminalitate la nivel naţional, respectiv 10 persoane decedate pe tot parcursul anului 2021. Dacă ne raportăm la populaţie, suntem undeva la 4,13 la 1.000 de locuitori gradul de mortalitate”, a declarat, marţi, 8 februarie, într-o conferinţă de presă, şeful Serviciului Rutier Alba, comisar şef Dorin Davidaş.

Şeful IPJ Alba, comisar şef Florin Dogaru, a subliniat că, alături de partea de infrastructură, în diminuarea numărului de accidente grave au contat şi modul de acţiune în stradă şi activitatea de prevenţie desfăşurate de poliţiştii rutieri.

DN1 şi DN7 au fost până la deschiderea autostrăzilor A1 şi A10 principalele căi de comunicaţie unde se producea accidente foarte grave, soldate cu morţi şi răniţi.

În prezent, cele două drumuri naţionale sunt circulate în principal de către locuitorii localităţilor de pe traseu. Restul traficului s-a mutat pe autostrăzi. A3 a fost deschisă în 2014 – 2015, iar loturile din A10 – în 2018, 2020 şi 2021.

Adjunctul şefului IPJ Alba, comisar şef Vasile Darius Bic, a precizat că în Alba sunt 70 de poliţişti rutieri, iar reţeaua de drumuri constă în 350 de kilometri de drumuri naţionale şi europene, peste 1.000 de kilometri de drumuri judeţene şi peste 1.000 de kilometri de drumuri comunale.

În 2021, numărul de accidente grave de circulaţie s-a redus în Alba faţă de 2020 cu 25%, iar al persoanelor rănite grav cu 20%. În anul 2020 s-a reuşit reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie cu 17% faţă de anul 2019 şi a persoanelor rănite grav cu 22%.

În cadrul acţiunilor punctuale, poliţiştii rutieri au constatat un număr de 348 de infracţiuni la regimul rutier, cele mai multe (152) fiind infracţiuni de conducere cu o alcoolemie peste limita legală, urmate de infracţiunile de conducere fără permis şi de conducere cu autovehiculul neînmatriculat.

De asemenea au fost aplicate un număr de 45.150 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe (24.293) pentru nerespectarea regimului legal de viteză, din care 405 celor care au depăşit viteza cu peste 50 km/h.

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate vehiculelor şi neacordarea de prioritate pietonilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea