Rămâi conectat

Cultură Educație

Alba Iulia: YouthBank dă 21500 de lei pentru proiectele liceenilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundaţia Comunitară Alba a organizat la sediul Instituţiei  Prefectului, conferinţa de promovare a concursului de finanţare a proiectelor liceenilor care studiază în municipiul Alba Iulia, în cadrul programului YouthBank, la care au participat reprezentanţi ai organizatorilor, finanţatorilor şi ai partenerilor din judeţul Alba.

Directorul Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava, a arătat că în primii doi ani de program au fost finanţate 17 proiecte derulate de 72 de liceeni, cu suma totală de 25.300 lei, fiind finanţate, în principal, proiecte vizând un stil de viaţă sănătos (sport, educaţie sanitară), cultură (spectacole, concerte, expoziţii), mediu (amenajări de parcuri) etc. Pentru anul 2012 Fundaţia Comunitară Alba, echipa YouthBank şi partenerii lor au reuşit să mobilizeze un fond cu o valoare de 21.500 lei, din care vor fi acordate granturi cu valori cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, aşteptându-se la finanţarea a celor puţin 10 – 12 proiecte în acest an.  „Liceenii sunt încurajaţi să iniţieze şi să implementeze proiecte prin care să răspundă nevoilor pe care ei le identifică în comunitatea din care fac parte. Totodată, li se oferă cadrul pentru dezvoltare personală şi pentru dobândirea abilităţilor de antreprenoriat, lider, comunicare şi management financiar. Începând cu anul acesta vom încuraja în special acele proiecte care vin cu soluţii cu impact pe termen lung la nevoile identificate”, a arătat Dorin Sava.
Programul YouthBank este implementat local de Fundaţia Comunitară Alba, având ca principali parteneri locali Primăria şi Consiliul Local Alba Iulia, iar ca parteneri naţionali Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi BCR.

*Condiţii de eligibilitate a proiectelor

YouthBank Pentru a aplica la această rundă de finanţare a programului: liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă de minim 3 persoane, proiectele propuse trebuie să se deruleze doar în judeţul Alba; proiectele pot acoperi orice domeniu, de la activităţi sportive, artă sau ecologie, la sănătate, muzică sau IT; suma solicitată pentru un proiect va fi cuprinsă între 1.000 – 2.500 lei, iar perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (aprilie – mai). Formularul de aplicare şi ghidul de finanţare pot fi descărcate de pe site-ul www.fundatiacomunitaraalba.ro sau alba.youthbankromania.ro, iar aplicaţiile trebuie trimise până pe 16 martie, pe adresa [email protected].

*Calendarul concursului de finanţare YouthBank

Apoi, principalele repere calendaristice vor fi următoarele: 17 – 18 martie: preselecţia proiectelor, 17 – 20 martie: consultanţă pentru proiecte, 21 – 23 martie: interviu cu echipele proiectelor declarate eligibile, 24 – 25 martie: selecţia finală, 26 martie: anunţarea câştigătorilor, 27 martie – 3 aprilie: contractarea proiectelor, 3 – 4 aprilie: training-ul echipelor, 5 aprilie – 3 iunie: implementarea proiectelor, 15 iunie: termen final de raportare. În anul şcolar 2011-2012, Programul YouthBank se derulează având ca finanţatori Fred Robey Family Foundation, Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc, Ancău Company, Porterom, Tipo-Rex şi avocat Hârceagă-Ţâr Ciprian Laurenţiu, iar ca parteneri Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean, Casa de Cultură a Studenţilor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, Inspectoratul Şcolar al judeţului Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Club Stage, Alba Mall, Pizza Express şi Impact Design.

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea