“Alba Iulia City Race” – Aleargă în Cealaltă Capitală!

alba iulia city raceConsiliul Județean Alba, Primăria Alba Iulia si Asociația nonprofit Sport La Orice Vârstă organizează, sâmbătă – 15 martie 2014, prima ediție a competiției atletice „ALBA IULIA CITY RACE”, eveniment sportiv ce combină alergarea pe șosea cu alergarea pe teren variat, în capitala istorică a României.

Competiția aliniază la start cei mai valoroși atleți ai României, recunoscuți la nivel european și mondial, alături de care sunt așteptați și un număr însemnat de atleți amatori din toată țara.

ELIT

Probele din cadrul competiției au fost gândite astfel încât să fie atractive pentru un număr cât mai mare de iubitori ai mișcării în aer liber, indiferent de categoria de vârstă, sex și nivel de pregătire fizică:

SEMIMARATON –  pe distanța de 21 km, cu o diferență de nivel de 700 m,

CROS – pe distanța de 10 km, cu o diferență de nivel de 300 m,

KIDS RACE – destinată copiilor, pe distanța de 2,6 km, se va desfășura în interiorul șanțurilor cetății Alba Carolina.

Promotorul principal și imaginea evenimentului sportiv este Ana Maria BRÂNZĂ, declarată cea mai bună spadasină din lume în anul 2013, multiplă medaliată olimpică și mondială, care va și concura în proba de semimaraton. De menționat că week-endul trecut sportiva româncă a câștigat etapa de Cupă Mondială la scrimă desfășurată la Budapesta.

Startul acestei prime ediții a „ALBA IULIA CITY RACE” va avea loc sâmbătă, 15 martie, la ora 10.00, în Piața Cetății din Alba Iulia și va alinia circa 500 de sportivi. Printre ei se vor afla și o serie dintre atleții de top ai țării noastre, care și-au confirmat deja prezența:

– la masculin: Ionuț Zincă, medaliat la Campionatele Mondiale și Europene de Alergare Montană, ocupant al locului secund în ierarhia mondială a momentului; Andrei Ștefana, câștigător al probei de semimaraton din cadrul Maratonului Internațional București; Ștefan Lupulescu, campionul național în proba de maraton; Tamas Bogya, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, triplu câștigător al Maratonului Apuseni.

– la feminin: Denisa Dragomir, dublă campioană europeană de junioare la alergare montană; Gianina Tănase, multiplă câștigătoare de crosuri și maratoane montane; Alina Boholțan, Ana Rodean și Andra Ologu, atletele albaiulience, multiple medaliate naționale în probele de alergare atât pe șosea cât și în teren variat.

De asemenea este așteptat să „dinamizeze” competiția și Marius Ionescu, cel mai bun alergător de maraton al României, primul atlet român calificat în această probă la Jocurile Olimpice de la Londra după o pauză  de peste 40 ani, care acum se află în cantonament de pregătire în Kenya.

Deși competiția se află la prima ediție există deja pe lista participanților și 3 atleți din alte țări.

Este important de subliniat  faptul că în proba “KIDS RACE”, cursa destinată copiilor, organizatorii  vor asigura tricouri și medalii doar pentru primii 200 de înscriși .  De aceea, îi rugăm pe părinții și profesorii copiilor interesați de alergare, să se înscrie on-line, pe site-ul competiției http://albaiulia.cityrace.ro/, cât mai repede.

Referindu-se la competiția pe care o va găzdui, în curând, Alba Iulia, Primarul Celeilalte capitale a declarat: „De secole Alba Iulia a fost capitala de suflet a tuturor românilor. Prin „ALBA IULIA CITY RACE”, ne dorim ca municipiul nostru să devină capitala tuturor celor care iubesc mișcarea, alergarea. Suntem convinși că toți cei care se vor afla la startul competiției vor admira farmecul unic al Cetății Alba Carolina și zona de agrement Mamut care va fi finalizată în acest an. Vă aștept pe toți cu drag la Alba Iulia – CEALALTĂ CAPITALĂ!”.

La rândul său, Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba a spus: „Ne dorim ca acest proiect să fie unul pe termen lung, care în anii următori să atragă la start un număr cât mai mare de participanți din țară și străinătate. Îi mulțumim multiplei noastre campioane, Ana Maria Brânză, pentru promovarea acestei competiții, implicit a municipiului și județului, și o așteptăm la  Alba Iulia să alergăm alături de ea.”

Pentru detalii suplimentare legate de eveniment, vă stă la dispoziție domnul Marius ANGHEL, coordonator al echipei de organizare, ce poate fi contactat la 0744.478.535 și domnul Radu MILEA, director de competiție, tel. 0735.711.449.

De asemenea, găsiți detalii și pe site-ul oficial al competiției http://albaiulia.cityrace.ro/ sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/AlbaIuliaCityRace.

Echipa de organizare a competiției atletice „ALBA IULIA CITY RACE”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Câlnic: Undă verde din partea APM Alba

APM Alba a dat undă verde pentru înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Câlnic, județul Alba.… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro