Rămâi conectat

Curier Județean

Alba Iulia City Race 2023: Când va avea loc a VIII-a ediție a competiției de alergare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba Iulia City Race 2023, ediția a VIII-a,va avea loc anul acesta în 30 septembrie.  Concursul ce te poartă pe dealul Mamut, prin impresionanta cetate Alba Carolina, prin ”Cealaltă Capitală”, prin orașul Alba Iulia are cinci curse, dintre care una pentru copii.

Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia, Primăria Alba Iulia si Asociația nonprofit Sport La Orice Vârstă în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și DJST Alba vă invită să participați pe 30 septembrie 2023 la cea de-a opta editie a concursului Alba Iulia City Race, eveniment sportiv care își propune să combine alergarea pe șosea cu alergarea pe teren variat în capitala istorică a României, Alba Iulia.

Participanții se pot înscrie la una dintre cele cinci curse: Semimaraton 21 km, Cros 10 km, Cros 5 km, Cursa Cetății – Family Run și Kids Run. Anul acesta înscrierile se fac exclusiv online și primii 700 de participanți la cursele de 5k, 10k si 21k vor beneficia de tricoul tehnic Mizuno.

Traseele curselor sunt tocmai cele care fac ca această competiție să fie unică. Acestea sunt o îmbinare echilibrată între asfalt și teren variat, totodată o provocare atât pentru atleții de plat cât și pentru alergătorii montani.

Toate traseele trec printre cele două impunătoare catedrale, continuând prin porțile IV, V și VI care străjuiesc cetatea pe latura sa vestică, dar vor parcurge și șanțurile din zona interioară a Cetății Alba Carolina care oferă o perspectivă unică pentru toți concurenții.

Zona de start/sosire se va situa chiar în inima Cetății Alba Carolina în imediata vecinătate a 3 importante edificii, Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii și statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, cel care a realizat cea dintâi unire a tuturor românilor.

Finish-ul se va face într-un mod triumfal și emoționant specific Cetății Alba Carolina, prin poarta a III-a, cea mai mare și mai impunătoare dintre porțile Cetății, un adevărat simbol al orașului Alba Iulia.

Participanții la traseele de cros și semimaraton vor alerga și pe una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România, denumită de pasionații acestui sport „Transalpina de Mamut”, proiect al Primăriei Municipiului Alba Iulia, finanțat din fonduri europene, care a fost finalizat în 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consilier local din comuna Vadu Moților, conflict de interese constatat de ANI: Care a fost motivul

Bera Larisa

Publicat

în

Consilier local din comuna Vadu Moților, conflict de interese constatat de ANI: Care a fost motivul Lup Iosif, consilier local al comunei Vadu Moților, Județul Alba a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, după ce a adoptat Hotărâri în favoarea societății comerciale la care era angajat. Citește și:  BEJ Alba a respins […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea