Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE Alba Iulia: 51 de participanţi la Conferinţa Dr. Rath au semnat o petiţie împotriva directorului DSP Alba, Horea Timiş

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma scandalului iscat pe tema desfăşurării la Alba Iulia a conferinţei cu tema „Cancer, faci chimioterapie sau iei vitamine” de către Fundaţia Dr Rath, ce a avut loc miercuri, 6 martie 2013,  la Casa de Cultură a Sindicatelor, am primit spre publicare şi o petiţie semnată de 51 de participanţi. Pentru corecta informare publică, vă prezentăm în cele ce urmează conţinutul acesteia:

„Suntem un grup de 51 de cetăţeni din Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Cugir care dorim să protestăm împotriva dispreţului total cu care am fost trataţi de către directorul DSP Alba Horea Timiş, miercuri, 06 martie 2013, în timp ce eram prezenţi la conferinţa Fundaţiei Dr. Rath. Menţionăm că nu am fost aduşi acolo cu forţa, am venit din proprie iniţiativă, conştienţi de capacitatea noastră de a discerne informaţia primită.

Am asistat cu consternare la modul poliţienesc în care un înalt funcţionar al statului, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a dat buzna în sală şi timp de 45 de minute, fără să îi pese că noi eram acolo şi aşteptam, a încercat să interzică desfăşurarea conferinţei. Pe scaunul de director al DSP Alba au stat profesionişti adevăraţi atât ca manageri cât şi ca medici, oameni apreciaţi de comunitate şi suntem convinşi că niciunul nu s-ar fi coborât atât de jos ca domnul Horea Timiş.  Să vină ditamai directorul DSP Alba, o instituţie finanţată din banii noştri, ai cetăţenilor, să ceară documentele organizatorilor, să ameninţe cu amenzi şi avertismente este ieşit din comun şi fără precedent. Oare mai trăim într-un stat de drept? Oare mai avem nevoie să alegem noi de unde ne informăm şi ce facem cu informaţia primită? Fundaţia Dr. Rath nu a venit să ne vândă produse de niciun fel şi nici “iluzii”, cum se exprima dr. Timiş, ci a venit să ne prezinte un concept care începe să fie tot mai mult recunoscut de lumea ştiinţifică şi anume: medicina celulară.

Nu putem să credem că un om tânăr ca dl. Timiş are apucăturile vechii securităţi, pune pumnul în gură şi cenzurează titluri de conferinţe şi subiectele lor. Urma să mai vină să ne controleze şi pe noi, cei din sală şi să ne amendeze că nu avem batistuţă sau unghiile curate. Jenant.

Din cele relatate de domnul Paul Taylor, conferenţiar  de marcă şi autor de cărţi, care vine din Marea Britanie, o ţară cu o democraţie veche şi stabilă, aşa ceva nu i s-a întâmplat în nicio ţară în care a ţinut conferinţe.

Considerăm că domnul dr. Timiş ne-a făcut de râs oraşul şi ţara, iar din acest motiv îi cerem să îşi prezinte public scuze pentru atitudinea faţă de noi, cei din sală, cetăţeni cu aceleaşi drepturi ca şi cei care nu au fost prezenţi la conferinţă.

Numele şi semnăturile noastre sunt în lista pe care o ataşăm prezentei petiţii.”

UPDATE: După publicarea articolului de mai sus directorul DSP  Alba, Horea Timiş  transmite următoarele:

„Recomandarea mea pentru toţi cetăţenii este să ascultăm în primul şi în primul rând SFATUL MEDICULUI şi să avem încredere mai mare în sistemul medical aşa cum este el.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea