Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alba Iulia: 5 persoane arestate preventiv pentru furt calificat şi distrugere şi semnalizare falsă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrătorii Postului de Poliție Transporturi Alba Iulia au fost sesizați telefonic, în noaptea de marți spre miercuri, de către un lucrător al Staţiei CFR Alba Iulia, că aparatul de comandă semnalizează o secțiune ocupată între bariera de cale ferată de pe strada Mărăşeşti din municipiu şi staţia CFR Bărăbanţ.

Imediat, poliţiştii s-au deplasat la locul evenimentului semnalat, iar la Km 415, la un podeț, au observat lucrări de excavare și mai multe persoane, aflate pe terasamentul căi ferate, având asupra lor o lanternă și cabluri din instalația de semnalizare și dirijare feroviară.

În momentul încare i-au observat pe oamenii legii suspecţii au fugit de la locul faptei în direcţii diferite, iar poliţiştii plecaţi în urmărirea lor au reuşit prinderea lui B. A. (28 ani) cu domiciliul în localitatea Petreşti.

Pentru prinderea celorlalţi suspecţi s-a solicitat sprijinul poliţiştilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba care au reuşit identificarea şi oprirea în trafic a autoturismului folosit de suspecţi în care au fost identificaţi alţi 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 26 de ani şi un minor de 17 ani, toţi din localitatea Petreşti.

Din primele cercetări s-a stabilit că cei 5 suspecţi au secţionat şi pregătit pentru sustragere şi valorificare 16 metri de cablu din instalația de semnalizare și dirijare feroviară, în două bucăţi a câte 8 metri fiecare.

Valoarea prejudiciului cauzat prin infracţiune este de 3.099 lei şi punerea în pericol a siguranţei pe calea ferată.

În cauză, poliţiştii au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere, a celor 5 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de   „furt calificat” faptă pedepsită de art. 208 alin. 1, 209 alin l lit. a, g, art. 209 alin 3 lit. f din Codul Penal și „distrugere și semnalizare falsă”, faptă pedepsită de art. 276 alin. 1 Cod Penal, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În cursul zilei de 3 aprilie suspecţii au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă, propunere însuşită şi promovată de procurori către instanţa de judecată.

Instanţa de judecată din cadrul Judecătoriei Alba Iulia şi-a însuşit propunerea procurorilor şi au emis mandate de arestare preventivă  pentru 29 zile faţă de cei 4 suspecţi majori, iar pentru făptuitorul minor au dispus măsura arestării preventive pentru 19 zile.

Cercetările continuă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea