Rămâi conectat

Curier Județean

Alba „exportă” cerșetori: Județul nostru în topul persoanelor care au apelat la mila publicului, în Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba „exportă” cerșetori: Județul nostru în topul persoanelor care au apelat la mila publicului, în Arad

Primăria Arad a transmis că în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022, echipajele Direcției Generale Poliția Locală au aplicat, în municipiu, 348 de sancțiuni pentru cerșetorie.

În topul celor sancționați, având mai mult de 5 Procese verbale de contravenție, se află 22 de persoane :

-9 provin din municipiul Arad,
-7 din alte localități ale județului,
-6 din alte județe.

Elit - Gustul Desăvârșit

În total, au fost sancționați 122 de indivizi, pentru încălcarea articolului 2, punctul 3 din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: ”apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte”.

Față de anul 2021, când au fost aplicate 183 de procese verbale se înregistrează aproape o dublare a numărului de sancțiuni pentru cerșetorie, în special ca urmare a prezenței mai multor echipaje pedestre în zonele pietonale ale orașului.

‼Cele mai multe amenzi, 23 la număr, au fost aplicate unui contravenient provenind din județul Caraș Severin, următorii doi având 17, respectiv 14 Procese verbale. Alte județe de unde sunt originare numeroase persoane care au apelat la mila publicului în orașul nostru, în perioada de referință, sunt :Alba, Satu Mare, Mureș, Călărași.

De cele mai multe ori, acești contravenienți dispar din raza de acțiune a patrulelor poliției locale, la sosirea acestora în proximitatea lăcașurilor de cult, centrelor comerciale, în parcuri sau zone pietonale, însă, adesea, revin în spațiile unde concetățenii noștri i-au obișnuit cu acordarea directă a milei publice.

În ultimele săptămâni, mai mulți contravenienți cu profil turbulent, chiar violent, au fost predați de echipaje ale DGPL Poliției Municipiului Arad, care are în lucru dosare penale vizând activități infracționale desfășurate de aceștia în afara cerșetoriei, ori tulburării ordinii și liniștii publice, pentru care au ajuns în atenția poliției locale.

Pe termen lung, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală are în vedere desfășurarea mai multor acțiuni menite să diminueze acest fenomen social, care afectează toate reședințele de județ. Iată câteva dintre acestea:

Conștientizarea populației referitor la probabilitatea ridicată a utilizării eronate, chiar distructive, a sumelor pe care cetățenii le acordă în mod direct cerșetorilor;

Eliminarea majorității spațiilor locative improvizate utilizate pentru cazare de cerșetori sosiți din afara orașului (aproape două treimi din total) ;

Colaborarea sistematică a structurilor de ordine publică cu cele de asistență socială și medicală, în vederea evaluării/îngrijirii/internării cerșetorilor aflați în situații critice ori generatoare de risc pentru public;

Crearea unor servicii/locații de preluare temporară de zi/noapte dedicate acestei categorii de cetățeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Omul de afaceri din Alba, un nou atac la adresa Austriei: „Câte păduri aveți de tăiat în Austria? Câte rezerve de petrol și gaze aveți de extras”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Omul de afaceri din Alba, un nou atac la adresa Austriei: „Câte păduri aveți de tăiat în Austria? Câte rezerve de petrol și gaze aveți de extras”

Administratorul firmei de mezeluri Elit SRL, Voicu Vușcan, este unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară și a venit cu un nou atac la adresa Austriei.

„Cate paduri aveti de taiat in Austria? Cate rezerve de petrol si gaze aveti de extras in Austria? Cate masini aveti de asigurat in Austria? Cate firme si persoane fizice aveti de creditat in Austria?

Elit - Gustul Desăvârșit

Dupa ce aveti aceste raspunsuri, vedeti cam cate locuri de munca puteti muta din Romania in Austria. Daca intrati in primul bar care va iese in cale, nu veti gasi 1 austriac la munca acolo, pe imigranti sunteti suparat, cine o sa mearga la munca?

Din pacate pt dvs, romanii cunosc realitatea, atat in Romania, cat si in Austria”, a transmis Voicu Vușcan, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă miercuri, 14 decembrie 2022, în localităţile Jidvei şi Blaj din judeţul Alba

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă miercuri, 14 decembrie 2022, în localităţile Jidvei şi Blaj din judeţul Alba

Invităm femeile din grupul ţintă 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.
Programul caravanei este următorul:

Elit - Gustul Desăvârșit

– Jidvei – 14.12.2022 – începând cu ora 09.00 (Cabinet Dr. Bota, Str. Perilor nr. 13);

– Blaj – 14.12.2022 – începând cu ora 13.00 (Cabinetul medical Dr. Eliza Medical, Str. Gheorghe Bariţiu nr. 32).

“Mii de femei tinere active în familie şi în societate se îmbolnăvesc de cancer de col uterin, una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin vaccinare și depistare precoce. Prin acest proiect, aducem femeilor informatii despre prevenirea acestui cancer, despre modalitatile de testare actuale, despre testul Babes-Papanicolaou şi HPV si oferim gratuitatea tuturor serviciilor medicale de screening. Doamnelor, vă invit să dăm șansă depistării precoce a leziunilor, să dăm șansă vieții. Screeningul vă poate salva viaţa! Vă aşteptăm la testare!’’, a declarat Dr. Cosmina UZUN, managerul proiectului.

Proiectul răspunde nevoilor populației și asigură un acces echitabil și optimizat din punct de vedere regional la asistența medicală de nivel inalt, ce va ameliora rezultatele în cazul cancerului de col uterin care afectează în mod disproporționat persoanele sărace.
Pentru echipa proiectului este importantă informarea corectă și consecventă a publicului despre riscul cancerului de col uterin, având în vedere importanța înțelegerii de către femei a cauzelor bolii și cunoașterii metodelor de prevenire disponibile.
Screeningul pentru cancerul de col uterin reprezintă testarea periodică, la intervale regulate, a tuturor femeilor din grupa de vârstă la risc (25 – 64 ani) pentru a depista dacă au leziuni precanceroase. Dacă aceste leziuni sunt depistate și nu sunt tratate, în timp, pot evolua în cancer de col uterin. Tratamentul timpuriu poate salva vieți!

Obiectivul proiectului este creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament pentru principalele patologii, în contextul extrem de îngrijorător al incidenţei crescute a cancerului de col uterin din România.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”(cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ZECI de șoferi beți sau drogați, prinși de polițiștii din Alba săptămâna trecută: Dosare penale și amenzi pe bandă rulantă

Ziarul Unirea

Publicat

în

ZECI de șoferi beți sau drogați, prinși de polițiștii din Alba săptămâna trecută: Dosare penale și amenzi pe bandă rulantă

Douăzeci de conducători auto au fost depistați, săptămâna trecută, în timp ce conduceau sub influența alcoolului sau a drogurilor. Șapte dintre ei s-au ales cu dosare penale, iar față de restul a fost luată măsura sancționării contravenționale. Poliția rutieră reamintește conducătorilor auto că șofatul este incompatibil cu consumul de alcool sau droguri.

În perioada 05 – 11 decembrie 2022, polițiștii rutieri din județul Alba au organizat o acțiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii rutieri, sprijiniți de polițiștii de ordine publică, au testat 1.199 de conducători auto, privind consumul de băuturi alcoolice, aparatele etilotest indicând rezultate pozitive în 18 cazuri.

Elit - Gustul Desăvârșit

În 5 situații, valoarea indicată a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătorii auto au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările fiind continuate, în cadrul unor dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Totodată, în urma testărilor efectuate cu aparatele drogtest, pentru doi conducători auto a rezultat că erau sub influența substanțelor psihoactive și au fost conduși la spital pentru recoltarea mostrelor biologice.

Poliția rutieră reamintește conducătorilor auto că șofatul este incompatibil cu consumul de alcool sau droguri și le readuce în atenție câteva aspecte:

-Șansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice sau droguri.

-Potrivit prevederilor legale, persoanele care conduc sub influența băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reținut, fără drept de circulație. Același articol de lege sancționează conducerea sub influența substanțelor psihoactive;
În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibație alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenție și este sancționată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancțiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

-În ceea ce privește refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, sau a prezenței substanțelor psihoactive în organism, acestea se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea