Rămâi conectat

Curier Județean

ALBA: 5 infracțiuni de evaziune fiscală constatate și amenzi de peste 23.000 de lei după controalele polițiștilor în piețe

Publicat

în

controale piataÎn zilele de 5 şi 6 februarie a.c., poliţiştii de Investigarea Fraudelor, Rutieră şi Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi poliţiilor municipale şi orăşeneşti subordonate, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului Transporturi Alba şi inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Alba, au efectuat controale la 214 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate din judeţ.

Echipele mixte de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanţa între stocurile scriptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare precum şi comercializare a mărfurilor alimentare.

De asemenea, au fost monitorizate, prin amplasarea de filtre rutiere, pe principalele căi de acces din municipii, transporturile de mărfuri de import intracomunitare, în special de carne, produse din carne congelate, legume şi fructe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 23.590 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind activităţile de comerţ, depozitarea şi transportul în condiţii improprii a alimentelor şi desfăşurarea de acte de comerţ de către persoane neautorizate.

Au fost constatate şi 5 infracţiuni de evaziune fiscală prin care a fost creat un prejudiciu estimat la 42.587 lei, pentru care sunt cercetate 6 persoane.

De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri (produse din carne, legume fructe, cereale, articole vestimentare, etc.) în valoare de 15.359 de lei, iar având în vedere prevederile OUG 12/ 2006, care reglementează transportul cerealelor poliţiştii au luat măsura indisponibilizării unui autovehicul estimat la 8.500 lei, care a fost folosit la transportul de cereale fără documente de provenienţă a acestora.

Exemple:

*La data de 5 februarie a.c., ora 15.20 poliţiştii din Câmpeni, compartimentele Investigare a Fraudelor şi Rutieră au oprit pentru control un autovehicul, condus pe DN 75, de către F. G. M., de 21 ani, domiciliat în comuna Şoimi, judeţul Bihor. Cu ocazia verificării s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de 1.105 kg. porumb boabe, ambalat în saci de rafie, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport.

În conformitate cu prevederile legii nr. 12/1990, faţă de F. G. M. a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 lei şi dispusă indisponibilizarea autovehiculului folosit la transportul cerealelor, estimat la 8.500 lei.

*La data de 6 februarie a.c., ora 07.00 poliţiştii rutieri din Alba Iulia au oprit pentru control, pe str. Vânătorilor, o autoutilitara condusă de D.S. de 57 ani, domiciliat în comuna Ighiu, judeţul Alba. Cu ocazia verificării documentelor s-a stabilit că bărbatul transporta carne şi produse din carne, fără a fi etichetate şi în condiţii insalubre, încălcând normele legale privind transportul.

Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi în colaborare lucrători din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi Siguranţă Alimentelor Alba, faţă de numitul D.S. s-a luat măsura sancţionării contravenționale conform art. 3, lit. b, pct. 3 din HG 984/25.08.2005 cu modificările şi completările ulterioare, cu amendă în cuantum de 720 lei, iar ca măsură complementară a fost confiscată cantitatea de 121 kg carne şi 20 kg produse din carne, în valoare de 3246 lei.

*La data de 6 februarie a.c., o echipă mixtă formată din poliţişti de ordine publică şi de investigare a fraudelor din Sebeş, l-au identificat în Piaţa “Dacia” pe numitul Ioan D. S., de 40 de ani, din municipiu, care oferea spre comercializare fructe şi legume, în valoare totală de 2.390 lei (1.000 kg. mere, 1.000 kg. cartofi, 200 kg. morcovi şi altele) fără a avea documente legale de provenienţă.

Având în vedere cele constatate, Ioan D. S., a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor art. 2 alin. 1 din Legea 12/1990, cu modificările şi completările ulterioare, iar în baza art. 4 din acelaşi act normativ, cantităţile descrise mai sus, în valoare aproximativă de 2.390 lei, au fost confiscate şi predate în vederea valorificării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Vizită de lucru a Prefectului județului Alba la Serviciul de Gospodărire a Apelor. Care au fost subiectele dezbătute

Publicat

în

FOTO| Vizită de lucru a Prefectului județului Alba la Serviciul de Gospodărire a Apelor. Care au fost subiectele dezbătute

În cursul acestei săptămâni, prefectul Nicolae Albu a efectuat o vizită de lucrul la sediul Serviciului de Gospodărire a Apelor Alba, unde, împreună cu Sorin Vlad și cu inginerul șef Ioana Săliștean, au analizat situația lucrărilor executate pe teritoriul județului.

A. Lucrări cuprinse în planul tehnic al SGA Alba:

Valoarea totală a acestor lucrări pentru anul 2022 este de 9,575 mii lei, cuprinzând lucrări de întreținere a construcțiilor hidrotehnice și a cursurilor de apă (cosiri – 307 ha, terasamente – 197,00 mii mc, lucrări din piatră și anrocamente – 3816,00 mc, lucrări din beton – 934,00 mc, reprofilări și decolmatări de albii – 85,0 km, igienizări și tăieri de vegetație – 188,00 km).

Elit - Gustul Desăvârșit

Dintre acestea, în primele 5 luni ale anului s-au realizat următoarele capacități: cosiri – 67 ha, terasamente – 78 mii mc, lucrări din piatră și anrocamente – 320,00 mc, lucrări din beton – 4,00 mc, reprofilări și decolmatări de albii – 20,0 km, igienizări și tăieri de vegetație – 69,00 km.

Principalele cursuri pe care s-au realizat aceste capacități sunt: Valea Ampoița – la Ampoița (toaletări), Dig mal dreapta Râul Târnava Mare – la Blaj, Râul Secaș – la Cunța (decolmatare), Valea Șpring – la confluența cu Valea Boz (decolmatare), Valea Daia – la Daia Română (decolmatare), Râul Sebeș, pod Petrești – baraj Petrești (reprofilare)

Pana la sfârșitul anului, SGA Alba va executa lucrări în următoarele zone: Valea Cenade (decolmatare), Râul Ampoi la Bărăbanț (igienizări, decolmatări, reparații dig parapet), Valea Cetea – la Benic (apărare de mal cu anrocamente, prag de fund), Valea Geoagiu – la Geoagiu de Sus (prag de fund, apărare de mal cu traverse), Valea Pian – amonte Pian (decolmatare/ prag de fund/ apărare de mal cu gabioane), Pârâu Abrud – la Abrud (regularizare), Valea Caselor – la Câmpeni (regularizare), Valea Turdaș – la Turdaș (decolmatare)

B. Obiective de investiții care au fost recepționate în 2022:

1. Regularizare și consolidare Pârâu Cricău – La Cricău;
2. Regularizare și consolidare Valea Țelna

C. Obiective de investiții în curs de promovare:

1. Regularizare Pârâu Galda – în Galda de Jos – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări. Studiul de Fezabilitate actualizat este avizat la nivel de ABA Mureș și urmează procedura de avizare ANAR și MAP.
2. Regularizare Pârâu Abrud – la Abrud – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări. Studiul de Fezabilitate actualizat este avizat la nivel de ABA Mureș și urmează procedura de avizare ANAR și MAP.
3. Regularizare Râu Arieșul Mare și afluenți, amonte acumularea Mihoiești – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări – pentru obiectul Albac.
4. Amenajarea Râului Arieș Și Afluenți pentru apărarea împotriva inundațiilor – loc. Câmpeni, Baia de Arieș, Lunca Arieșului și aval Ac. Mihoiești – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări.
5. Amenajare pârâu Răchita, la Răchita – Pentru avizarea și realizarea proiectului este necesar se demola gardurile executate pe malul râului Răchita. Nu se poate propune o alta soluție din cauza geografiei locului.
6. Regularizare și consolidare Valea Bucerdea, com. Ighiu – Urmează avizarea în sedința de analiză a Consiliului tehnico-economic al Ministerului mediului, Apelor și Pădurilor.
7. Regularizare Râu Aiudel – la Aiud.

D. Proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020

Mărirea gradului de protecție împotriva inundațiilor în bazinul hidrografic Mureș prin ridicarea clasei de importanță a infrastructurii existente de apărare, pe raza județelor Alba, Hunedoara și Arad – în județul Alba lucrările propuse se vor executa pe raza localităților: Ocna Mureș, Blaj, Tiur, Vințu de Jos, Vurpăr, Șibot și Sărăcsău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend, din județ. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend, din județ. Recomandări pentru participanți

La sfârșitul acestei săptămâni, pe raza judeţului nostru vor avea loc mai multe evenimente în spaţiul public astfel că echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor executa misiuni specifice, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, pentru ca aceste manifestări să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestării „Ziua Rozelor”, organizată în localitatea Ciumbrud, precum și pe timpul festivalului „Cultură pentru Cultură” din Luncile Prigoanei.

Totodată, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la manifestarea sportivă „Turul Ciclist al Sibiului”, care va avea ca loc de desfășurare zona Șugag-Dobra-Jina.

Elit - Gustul Desăvârșit

În vederea evitării unor evenimente neplăcute, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţeni să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori şi forţele de ordine, iar în caz de nevoie să solicite sprijinul acestora în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă ,,112”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Târgul de Joburi de la Aiud: O parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă. Care au fost ofertele

Publicat

în

Târgul de Joburi de la Aiud: O parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă. Care au fost ofertele

Târgul de Joburi, organizat de Primăria municipiului Aiud, a însemnat participarea a 20 de companii aiudene, care caută să angajeze peste 230 de noi oameni.

Pozițiile au fost dintre cele mai diverse, potrivite atât pentru cei cu studii superioare sau medii, cât și pentru cei fără studii: contabil, tehnician în construcții, manager hotelier, director de magazin alimentar, agent vânzări, manager cooperativă, inginer horticol, personal curățenie, șef de tură magazin alimentar, portar, șofer, spălător de vase, ospătar, ajutor de ospătar, bucătar, ajutor de bucătar, recepționer hotel, vopsitor, lăcătuș, sudor, economist, director adjunct de magazin alimentar, lucrător comercial, brutar, patiser, gestionar magazin, tâmplar, zidar, electrician, fierar betonist, subinginer constructor, muncitori necalificați, etc.).

Rezultatul pozitiv al evenimentului constă în faptul că o parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă, iar alții interesați pot în continuare să identifice un loc de muncă în baza centralizării pe care am realizat-o.

Elit - Gustul Desăvârșit

Târgul de Joburi a fost apreciat și de către antreprenorii aiudeni, care ne-au transmis faptul că este primul târg de joburi la care participă, la inițiativa unei primării din județul Alba. De asemenea, faptul că în urma acestui târg își vor putea găsi fie și un angajat, este un succes.

Sunt puține situațiile în care autoritatea publică locală poate crea locuri de muncă în mod direct. Cei care creează locuri de muncă sunt antreprenorii, iar Primăria municipiului Aiud sprijină antreprenoriatul aiudean pentru că este cel care aduce plus-valoare și bunăstare în comunitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare