Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

ALBA: 250 de polițiști vor asigura ordinea publică în minivacanța de 1 Mai

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 1 – 3 mai, zilnic, peste 250 de poliţişti ai judeţului Alba  – alături de alte forţe de ordine – vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de poliţişti în această perioadă au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii şi a Zilei Intenţionale a Tineretului precum şi prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, locuri de agrement, zone turistice sau trasee montane, etc.) cu anticiparea eventualelor riscuri. Poliţiştii vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată, în trenurile de călători şi în celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, în special pe cele care circulă spre şi dinspre zonele turistice şi de agrement, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Formaţiunile de  ordine publică vor intensifica activităţile de patrulare în zonele cu potenţial criminogen, în scopul combaterii infracţionalităţii stradale, în special a infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, discotecilor etc., precum şi monitorizarea stărilor conflictuale.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice şi de agrement, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

Cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor cetăţenilor:

– să îşi asigure locuinţa, la plecare, şi să îşi protejeze bunurile şi bagajele, mai ales în zonele foarte aglomerate!
– să nu stabilească relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă! să nu plece singure, noaptea târziu, de la petreceri sau alte localuri şi să nu  se plimbe în locuri izolate şi întunecoase;
– să nu consume alcool în exces şi să nu se lase antrenaţi în dispute sau altercaţii.

Atunci când sunt la volan:

– să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;
– să păstreze în mers distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri în condiţii depline de siguranţă atunci când se impune;
– să manifeste atenţie mărită la efectuarea depăşirilor.
– să nu urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice;

În cazul în care sunteţi victimă sau martor la unei fapte de natură penală, nu uitaţi să apelaţi cu încredere numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia poliţiştilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Informația pe care trebuie să o știe șoferii care și-au vândut mașina: Amenzi usturătoare pentru nerespectarea unui detaliu important

Bogdan Ilea

Publicat

în

Informația pe care trebuie să o știe șoferii care și-au vândut mașina: Amenzi usturătoare pentru nerespectarea unui detaliu important Majoritatea proprietarilor auto nu știu sau nu țin cont de anumite reguli importante. Printre acestea, se numără un detaliu care are legătură cu vânzarea mașinii personale, nerespectarea acestuia aducând amenzi uriașe. Șoferii din România care și-au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea