„Alb-negrii” s-au făcut de râs cu Liga a IV-a!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Fosta prim-divizionară din Cetatea Marii Uniri, FC Unirea Alba Iulia a suferit un eşec ruşinos şi îngrijorător în partida de verificare cu Europa Alba Iulia, ocupanta locului secund în Liga a IV-a, scor 1-2 (0-1), goluri marcate de M. Oprea (65), respectiv I. Cristea (17) şi Haiduc (80) pentru trupa pregătită de Mihai Manea, ce l-a avut între buturi pe ex-uniristul Lasc. Semnalul de alarmă se cuvine tras, întrucât echipa din al patrulea eşalon a meritat succesul (încă două bare) şi a impresionat prin prestaţia solidă, spre deosebire de divizionara secundă, care se prezintă modest (o unică victorie în cinci amicale, deşi a întâlnit numai adversari din ligile inferioare), o parte dintre nou-veniţi nedemonstrând calităţile fotbalistice cuvenite pentru o grupare ce are pretenţii de salvare! „Suntem mai slabi decât în tur. Culmea că Europa a meritat să învingă, iar acum toţi râd de noi, că nu suntem în stare să batem pe nimeni”, a povestit unul dintre echipierii „alb-negrilor”. Formula Unirii i-a cuprins pe Pascal – Buşcă, Al. Man (rechemat de la CS Zlatna, după ce fundaşul s-a pregătit cu Dinamo II Bucureşti), G. Ivan, Giurgiu – Spătaru, Selagea, T. Stan, Ţene – Ad. Câmpeanu, M. Oprea, au mai intrat S. Ciucă, Cl. Oara, Camara, Cr. Simion, Negură, Al. Filip, Boboc, Bălaş, S. Mureşan (scos din teren şi pedepsit de Marian Pană după ce jucătorul a avut o altercaţie verbală cu spectatorii), Bărbulescu, Contor.
lSelagea – declarat liber, „U” Cluj tatonează transferul!
De ce le-a fost frică uniriştilor n-au scăpat, Selagea fiind declarat liber de comisiile federale. Înştiinţarea a ajuns ieri la club, iar FC Unirea intenţionează să depună recurs. Fotbalistul a solicitat acest lucru în luna decembrie, invocând restanţe de 3700 euro. „Sunt în discuţii cu mai multe echipe din Liga 1, dar încă mai trebuie să aştept câteva zile”, a afirmat jucătorul, ameninţat că va fi trimis să se antreneze singur. Ieri după-amiază, reprezentanţi ai echipei „U” Cluj au purtat tratative cu gruparea albaiuliană pentru achiziţionarea mijlocaşilor N. Stanciu şi Selagea, pe care ar dori să-i cumpere şi să-i lase până la vară la Alba Iulia. Pe de altă parte, s-a renunţat la apărătorul Cr. Simion (ex-Rapid).
lMarian Pană supărat
La finele jocului de miercuri, Marian Pană a avut parte de o şedinţă cu şefii clubului, aceştia solicitându-i explicaţii în urma eşecului. „Normal că nu-mi convine ce s-a întâmplat, mă deranjează şi mă îngrijorează înfrângerea. Aceştia sunt jucătorii pe care Unirea îşi permite să-i aducă, dar noi trebuie să-i facem să joace. Suntem în căutări, însă sunt convins că la începutul returului vom arăta bine, încă din prima etapă”, a concluzionat Pană. Sâmbătă, de la ora 12.00, pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia se va disputa întâlnirea de verificare dintre FC Unirea Alba Iulia şi „U” Cluj, meci la capătul căruia antrenorul unirist va decide pe cine va păstra în efectiv.
Dan HENEGAR

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

2 Comentarii

jack 18 februarie 2011 at 2:59

Marian Pana este antrenor la Urziceni de azi,dle Lupu!

Truly 18 februarie 2011 at 7:13

Din Unirea nu faci echipa buna{ cu astia},ca din kurva gospodina….Auzi bai ala si ala sunt la lotul….dar ce unde sa selectioneze…si ce rezultate extraordinare a obtinut selectionata Unter…???? doar nu-s brazilieni…Bravo Europa ca le-ai aratat valoarea !…

Comentariile sunt oprite