Rămâi conectat

Actualitate

Ajutor financiar pentru familiile din Alba Iulia cu copii care nu au mai prins loc în creșă. Proiectul votat de CL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor financiar pentru familiile din Alba Iulia cu copii care nu au mai prins loc în creșă. Proiectul votat de CL

„În acest nou an școlar (2021-2022) avem, la nivelul Municipiului Alba Iulia, doar 90 de locuri în cele 3 creșe pe care astăzi le avem în subordine. Sunt primul care știe și înțelege că aceste 90 de locuri sunt prea puține, insuficiente pentru nivelul nostru ca oraș, dar mai ales pentru nevoile albaiulienilor. Sunt peste 135 de cereri, care nu au putut fi onorate în sistemul public.

Sigur că o creșă nu se construiește peste noapte, dar nici din vorbe. Motiv pentru care am făcut toate demersurile necesare pentru ca ceilalți ani să nu ne mai prindă la fel de nepregătiți ca acest an și toți cei de dinainte. Și eu visez ca în orașul Alba Iulia problema locurilor în creșele de stat să nu mai existe. Scuzele nu mai rezolvă nimic, iar planurile la care astăzi lucrăm vor schimba doar datele problemei în viitorul apropiat, fiindcă în anul 2022 vor fi create 130 de locuri noi în creșele din Alba Iulia, odată cu deschiderea celor două creșe noi.

Până atunci însă am încercat să gândim măcar un mic ajutor financiar pentru familiile care nu au reușit să prindă un loc la creșă și vor fi nevoiți să apeleze la creșe private. Astfel, în ședința de Consiliu Local am aprobat suma de 582,75 lei/lună pentru un copil care nu a mai prins loc în creșă.

Se poate opta pentru: indemnizație pentru bunici sau persoana care face dovada că are grijă de copil sau un ajutor financiar pentru părinții copiilor care nu au prins un loc la creșă, dar fac dovada că au înscris copilul/copiii într-o unitate de învățământ ante-preșcolar privată. Cererea și actele doveditoare se vor depune la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia începând cu luna septembrie, urmând să beneficieze de acest ajutor din luna octombrie.

Informații suplimentare vor putea fi obținute la telefon 0285810325 sau prin e-mail la [email protected]”, transmite primarul Gabriel Pleșa în mediul de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea