Rămâi conectat

Actualitate

Ajutor financiar 2023. Ce români se vor bucura de indemnizații și în anul care vine

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor financiar 2023. Ce români se vor bucura de indemnizații și în anul care vine

În România, există o serie stufoasă de ajutoare financiare, unele mai generoase decât altele. Cele mai populare sunt cele sub formă de vouchere sociale sau vouchere de energie, dar indemnizațiile compensatorii reprezintă o mână importantă de ajutor pentru mulți români.

La începutul anului 2022, o singură dată, persoanele cu dizabilități din România s-au bucurat de o indemnizație compensatorie. Aceasta este departe de a se reflecta într-o sumă fabuloasă, dar orice ban este binevenit. Respectiva indemnizație se va oferi și în 2022, după cum se arată într-un act normativ din acest final de an ce include mai multe măsuri sociale și economice.

Bani în plus pentru românii cu dizabilități – indemnizația compensatorie
Ordonanța de Urgență 168/2022, în articolul XIX face referire la mai multe indemnizații unice care se vor acorda în luna ianuarie din 2023. Valorile variază de la copii la adulți și în funcție de gradul de handicap, după cum urmează:

Pentru persoanele adulte:

-368 lei pentru cele cu handicap grav;
-279 lei pentru cele cu handicap accentuat;
-64 lei pentru cele cu handicap mediu.

Pentru copii:

-316 lei pentru cei cu handicap grav;
-184 lei pentru cei cu handicap accentuat;
-64 lei pentru cei cu handicap mediu.

Comparativ cu situația din anul anterior, sumele enunțate mai sus au crescut valori ”extraordinare” cuprinse între 4 și 18 lei. Ca referință, această indemnizației va fi plătită fie persoanei cu handicap, dacă aceasta are capacitate deplină de exercițiu al drepturilor, fie reprezentantului legal al acesteia, stabilit în condițiile legii, după cum explică avocatnet.ro.

Partea bună este beneficiarii nu trebuie să facă nimic pentru a se bucura de acești bani. În schimb, indemnizația compensatorie se acordă din oficiu de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București. Fiind vorba de un drept speciale pentru persoanele cu dizabilități, indemnizația detaliată mai sus nu poate să fac obiectul unei recuperări de la stat și nici a unei executări silite.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea