Ajutor de stat pentru agricultori pentru energie regenerabilă: Ministerul Agriculturii a publicat ghidul solicitantului
Ajutor de stat pentru agricultori pentru energie regenerabilă: Ministerul Agriculturii a publicat ghidul solicitantului
Ghidul solicitantului pentru schema de ajutor de stat prin care agricultorii pot primi bani pentru energie regenerabilă a fost publicat, anunță Ministerul Agriculturii.
Au fost publicate pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale condițiile necesare pentru obținerea finanțării acordate prin Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice, produsă din surse regenerabile, pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare, a anunțat Ministerul Agriculturii.
Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare se desfășoară începând cu data de 9 noiembrie 2023, ora 08:00, până la data limită de 23 noiembrie, ora 23.59.
Alocarea totală estimată pentru perioada 2023 – 2028 aferentă schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de euro. Bugetul mediu anual al schemei nu va depăși 150 de milioane de euro în cadrul fiecărei sesiuni.
Pentru sesiunea din 2023, alocarea de 150 de milioane este defalcată astfel: 100 de milioane de euro pentru capacități instalate mai mici de 1MW (energie eoliană și solară) și 50 de milioane de euro capacități instalate mai mari de 1MW (energie eoliană și solară).
Valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabilă și nu poate depăși 20 de milioane de euro pentru un beneficiar.
Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia sunt disponibile pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, în secțiunea dedicată schemei de ajutor de stat, la rubrica Finanțare. În baza acestor documente potențialii beneficiari pot pregăti documentația necesară accesării schemei de ajutor de stat pentru energie verde, potrivit madr.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Risc major de AVALANȘE în munţii Făgăraş, Bucegi şi Ceahlău, la peste 1.800 de metri altitudine: Avertismentul meteorologilor
Risc major de AVALANȘE în munţii Făgăraş, Bucegi şi Ceahlău, la peste 1.800 de metri altitudine: Avertismentul meteorologilor Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, Bucegi şi Ceahlău, potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu. Citește și: Cum va fi VREMEA de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE haioase de SFANTUL NICOLAE. SMS-uri amuzante pe care le poți trimite prietenilor de MOȘ NICOLAE
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae
-
Curier Județeanacum 5 zile
Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicoale. La mulți ani Nicolae și Nicoleta!
-
Actualitateacum o zi
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului