Rămâi conectat

Actualitate

Ajutorul de încălzire pentru sezonul rece 2022-2023 pentru românii care nu pot plăti facturile. De când și unde pot fi depuse cererile

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ajutorul de încălzire pentru sezonul rece 2022-2023 pentru românii care nu pot plăti facturile. De când și unde pot fi depuse cererile

La data de 15 octombrie, românii care au venituri mici și nu își pot permite să plătească facturile de încălzire în perioada sezonului rece vor putea cere ajutor din partea statului.

Citește și: Când vine iarna 2022-2023 și când va cădea prima zăpadă?

Ajutorul de stat este acordat sub forma unei sume cu care persoanele cu venituri reduse pot acoperi o parte din costurile pentru încălzire în sezonul rece.

Prin „sezon rece” se înţelege perioada de cinci luni cuprinsă între 1 noiembrie 2022 şi 31 martie 2023.

Perioada sezonului rece poate fi prelungită/redusă într-unul sau mai multe judeţe la solicitarea consiliilor judeţene, cu avizul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Citește și: Ajutor de încălzire pentru iarna 2022-2023: Documente necesare, sume acordate și categorii de beneficiari

Perioada de prelungire/reducere a sezonului rece, precum şi procedura de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în această perioadă se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ajutorul se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, după caz, iar suma aferentă pentru compensarea procentuală se suportă din bugetul de stat.

Ajutorul pentru încălzire se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi sistemul de încălzire utilizat. Solicitările se depun la sediile primăriilor din localitățile de domiciliu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii Este o vară cu fenomene extreme în multe zone ale lumii. La Mecca, unde are loc pelerinajul anual al musulmanilor, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii. În orașul din vestul Arabiei Saudite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea