Rămâi conectat

Curier Județean

Ajutăm seniorii comunității: Voluntarii Primăriei Alba Iulia – sprijin real pentru vârstnicii din oraș

Publicat

în

Mai mult decât zeci de sacoșe livrate, un teanc de bonuri fiscale și de kilometri parcurși de voluntari, primele zile ale campaniei AJUTĂM SENIORII, demarată de Primăria Alba Iulia, au însemnat o cantitate foarte mare de muncă, în termeni de organizare și logistică, dar și un răspuns peste așteptări din partea albaiulienilor care vor să ajute bunicii orașului, prin implicarea dirctă în acțiunile de voluntariat ale administrației locale.

„Cel mai îmbucurător, în toată situația asta tristă și nedorită de nimeni, este felul în care albaiulienii au înțeles să răspundă chemării nostre și să se implice activ în acțiunile de voluntariat. Aș vrea să le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte.

Apelurile primite în primele două zile ne-au determinat să extindem lista celor care au nevoie de ajutor imediat. Seniorii orașului, dar și orice albaiulian aflat în situatii speciale, care nu îi permit să iasă din casă pentru a-și face cumpăraturile (bolnavi cronic, persoane cu mobilitate redusă, etc.) vor primi, în continuare, prin intermediul echipelor de voluntari, tot ceea ce le este necesar pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă, de distanțare socială și izolare.

Electrica Furnizare Discount

Pe de altă parte, avem o rugăminte mare către ceilalți locuitori ai orașului: să încerce să evite să facă cumpărături în intrvalul 1100-1300, și să le permită, astfel, seniorilor care doresc totuși și insistă să iasă la cumpărături sau alte activități permise de Ordonanța Militară să poată face aceste lucruri.” spune Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

Insistăm asupra apelului la spiritul civic al albaiulienilor pentru a permite seniorilor care doresc să se deplaseze la magazine pentru cumpărături să poată profita la maxim de intervalul în care au această posibilitate. Între orele 11.00 și 13.00 au prioritate persoanele în etate.

Același apel îl transmitem și către agenții economici să rezerve acest interval orar seniorilor care aleg să își facă singuri cumpărăturile absolut necesare.

Reamintim că voluntarii Primăriei preiau solicitări de la persoane vârstnice și orice alte persoane cu mobilitate redusă pentru cumpărăturile necesare sau plata facturilor la utilități. Lista cu alimentele și produsele de primă necesitate este disponibilă pe pagina www.informare.apulum.ro. Este vorba despre alimente de bază sau medicamente de care au nevoie albaiulienii în vârstă, pentru a putea trece cu bine peste perioada de izolare.

Telefoanele de urgență unde se fac și comenzile sunt 0730 712 722, 0799 40 20 30, 0258 819 462 (interior 9). Solicitarea de sprijin se comunică de luni până vineri între orele 09.00 -13.00, pentru a putea fi onorată în aceeași zi.

Medicamentele vor fi cumpărate strict în baza rețetelor pe care beneficiarii le vor pune la dispoziția voluntarilor. Medicamentele vor fi eliberate prin intermediul Farmaciilor Vichi Farm și Sic Volo.

Reamintim că nu sunt solicitați bani în avans, iar decontarea se face în baza bonului fiscal în original. Echipele primăriei vor avea ecusoanele cu VOLUNTAR afișate vizibil, vor avea documente de identificare asupra lor, nu vor solicita date personale și vor face livrări doar în baza solicitării transmise la numerele de urgență disponibile.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Publicat

în

Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Municipiul Sebeș a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Mii de luminițe colorate, care împodobesc Parcul Tineretului, cu ocazia Crăciunului, s-au aprins feeric, luni seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Anul acesta, din cauza pandemiei și a restricțiilor nu va fi organizat un Târg de Crăciun propriu zis, însă locuitorii din Sebeș se pot bucura de atmosfera de poveste și de patinoarul artificial.

Electrica Furnizare Discount

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Foto: Facebook – Florin Muntean

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Publicat

în

Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Duminică, 5 decembrie, de la ora 14:00, a avut loc, la Biserica Reformată din Abrud, Gala Premiilor Bibliotecii, ediția a treia, organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Abrud și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

În cadrul galei au fost acordate premii și diplome tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea proiectelor culturale derulate în anul 2021, și anume: unități administrative teritoriale, ONG-uri, instituții publice, instituții de cultură, unități de învățământ, mass-media, voluntari și colaboratori ai bibliotecii, scriitori, biblioteci publice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea publicațiilor realizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu un recital extraordinar de orgă susținut de maestrul Remus Von Henning, din Sibiu.

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru participanții la trafic, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru participanții la trafic, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Inspectoratul de Poliție Județean Alba transmite câteva reconamdări participanților la trafic, în condițiile atenționărilor meteo care vizează, în perioada imediat următoare, inclusiv zone din județul Alba:

 • asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, aveți suficient combustibil, iar autovehiculul este echipat corespunzător, pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
 • Evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă acest lucru este absolut necesar, informați-vă, înainte de a porni la drum, dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.
 • Circulați cu viteză redusă, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare sau cu vizibilitate scăzută;
 • Măriți distanța între mașini;
 • Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ceței, a ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite această manevră;
 • Asigurați-vă temeinic înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
 • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;
 • Nu frânați brusc;
 • Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici când sunteți obosiți;
 • NU UITAȚI: utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei;
 • Pietonilor le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto, astfel încât recomandarea principală este aceea de a se asigura foarte bine înainte de a se angaja în traversarea drumului, inclusiv când fac acest lucru pe trecerile semaforizate;
 • Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic. Vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare